Січень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Святкове печиво “Ялинка”

1 хвилина на читання

Різдво – улюблене і довгоочікуване свято для багатьох людей, до святкового столу прийнято готувати різні страви, в тому числі і випічку. Особливо її люблять діти, а й дорослі, ставши в цей вечір трохи дітьми, не відмовляться від цього частування. Хорошим святковим варіантом випічки може стати печиво.

Інгредієнти:

Борошно – 370 г., масло вершкове – 120 г., цукор – 200 г., мед – 3 ст. л., яйця курячі – 2 шт., цукрова пудра – 150 г., кориця мелена – 2 ч. л., мускатний горіх мелений – 1 ч. л., імбир мелений – 1 ч. л.,сода харчова – 2 ч. л.

Як приготувати печиво.

Виливаємо мед в каструльку, яку можна буде нагріти. Додаємо в мед всі спеції. Висипаємо цукор. Починаємо все це нагрівати до того моменту, коли мед і цукор практично перетворяться в рідину. Додаємо дві чайні ложки соди і перемішуємо активно вміст каструльки. Буде відбуватися гасіння соди медом і на поверхні з’явиться піна. Прибираємо каструльку з вогню і даємо піні осісти.

Тепер додаємо в суміш вершкове масло і розтоплюємо його за рахунок гарячого меду з цукром. Туди ж додаємо одне яйце і один жовток, оскільки один білок нам знадобиться для глазурі. Додаємо борошно. Перемішуємо суміш з борошном. Якщо тісто виходить рідкувате, додаємо ще борошна. Готове тісто дістаємо з каструлі і трошки притрушуємо борошном. Потім загортаємо тісто в харчову плівку і кладемо на 4-5 годин в холодильник. До речі, таке тісто в холодильнику може зберігатися до тижня.

Після закінчення потрібного часу дістаємо тісто розкачуємо його тонким коржем ( 0,5-0,8 мм) і склянками різного діаметра вирізаємо кола, необхідно зробити 5 парних кіл різного діаметру чи можливо використати форми зірочок теж різного діаметру.  Викладаємо печево на деко, застелене папером для випічки і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 5-7 хвилин. В окремій ємності збиваємо залишений нами раніше один білок і 150 г цукрової пудри для отримання білкової глазурі. Глазур повинна бути густою. Її густоту можна регулювати кількістю цукрової пудри.

І збираємо ялинку: склейте глазур’ю печива, щоб вийшла ялинка. Зверху ялинку можна притрусити сніжком : посипати цукровою пудрою через сито.

Приємного!