Жовтень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
19.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські лікарі про те, як швидко заснути

1 хвилина на читання

У кожного з нас бувають ночі, коли неможливо заснути. Навіть якщо нам здається, що ми валимося з ніг. І причина того – наші тривожні думки.

Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги розповідає про 5 дієвих технік, які допоможуть вам швидше зануритися у приємний сон:

  • Уявіть, що ви йдете до улюбленого місця. Для початку подумайте про місце, яке викликає у вас виключно позитивні асоціації: будинок ваших батьків, красиве місце в парку – в цьому плані можливості безмежні. Потім уявіть всі рухи, які необхідні, щоб дістатися до пункту призначення: зосередьтеся на найдрібніших деталях, наприклад на зав’язуванні шнурків. І якщо ви доберетеся до місця перш ніж заснути, не переживайте! Ви можете вибрати новий шлях.
  • Складіть в голові список всього, що вам в собі подобається. Кожен з нас може бути занадто суворий до себе. Особливо часто це проявляється перед сном, коли ми починаємо аналізувати всі наші дії за минулий день. Замість того щоб лежати, перебираючи всі негативні речі, постарайтеся нагадати собі про свої хороші якості.
  • Подумайте про все, за що ви вдячні. Ще один спосіб, який дійсно працює – перерахувати усе за що ви вдячні! Починайте з сім’ї, друзів та здоров’я та продовжуйте до самих маленьких вдячностей. Повірте, ви заснете задовго до того, як досягнете кінця цього списку.
  • Розпочніть відтворювати з пам’яті день, який найбільше запам’ятався з відпустки. Яким би не був ваш ідеальний вихідний день, ви напевно будете почувати себе набагато краще, коли про нього згадаєте.
  • Розплануйте свій ідеальний день по хвилинах. Як би виглядав ваш ідеальний день? Це може здатися важким і стресовим заняттям, але, як і у всіх інших випадках, мета полягає в тому, щоб зосередитися на конструктивних речах в певній послідовності.

Гарних снів вам!