Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Імунітет на карантині або як захистити організм



Ситуація в країні, карантин та інші проблеми призводять до загрози виникнення психологічних вибухів, стресів та зниження імунітету в умовах ізоляції вдома.

Дієві поради можуть стати в пригоді.

Танцюйте


Згідно з підготовленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) рекомендаціями з профілактики неінфекційних захворювань і боротьби з ними, для підтримки здоров’я людині необхідно 150 хвилин помірної активності або 75 хвилин інтенсивної фізичної активності. Це може бути заняття спортом, ходьба, гімнастика. Намагайтеся самозаряджатися за допомогою музики: танцюйте та стрибайте в такт ритму.

Свіже повітря


Якомога частіше провітрюйте житло. Відчиняйте вікна та балкони, щоб наситити повітря киснем і звести до мінімуму концентрацію в приміщенні вірусних бактерій. Вам буде легше не тільки дихати, а й працювати та відпочивати. Було б непогано зволожити повітря.

Бобові та риба


В стресових ситуаціях організм починає просити більше їжі. В домашніх умовах, де холодильник завжди під рукою, виникає проблема переїдання. Тому варто звернути увагу на легку та корисну їжу, якою заздалегідь заповніть холодильник – куряча або індича грудка, наприклад, з морквою і шпинатом – як гарнір був би оптимальним, бобові та риба, тощо. В раціон необхідно включати селен і цинк, які містяться в морепродуктах, яловичині і бобових культурах. Овочі та фрукти, також, як завжди, стануть у пригоді.


На позитиві


Намагайтеся бути оптимістами. Шукайте у всьому плюси. Цінуйте те, що нарешті зможете довше побути з сім’єю, відпочити від роботи, інших проблем та скориставшись нагодою присвятити час собі.