Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Звернення Бучанського міського голови Анатолія Федорука

1 хвилина на читання
Анатолій Федорук1

Шановні мешканці Бучі та Бучанської громади!

Напередодні в Бучі був зареєстрований перший випадок захворювання на COVID-19. Це 41-річний активний чоловік, батько сімейства. Тому кожен з нас має бути свідомим, що попереду непрості тижні.

Перед Бучанською об’єднаною територіальною громадою стоїть серйозний виклик. Як міський голова, я хочу вберегти місто і всю ОТГ від поширення коронавірусу COVID-19. Але, на жаль, склалася ситуація, коли не все залежить від влади.

Тому я звернувся до громадського об’єднання «Я – Бучанець» з проханням допомогти організувати волонтерський рух в межах громади і прошу кожного з вас про допомогу. Зараз вона потрібна в трьох напрямках.

По-перше, важливо донести кожному мешканцю Бучанської громади інформацію про серйозність загрози поширення вірусу. Він довгоживучий і несе смертельну небезпеку не лише для людей, старших 60 років, а й для молодих. Це показує статистика як Китаю, так і Італії та Німеччини, де зараз пік захворюваності.

По-друге, треба вплинути на тих людей, які продовжують вести торгівлю, надавати послуги або просто відпочивати великими компаніями, не дотримуючись рекомендацій МОЗ та умов карантину. Це недопустимо, бо саме скупчення людей найбільше сприяють поширенню COVID-19. Тому, наприклад, в Швейцарії офіційно заборонили збиратися більше, ніж по 5 осіб.

По-третє, до міської ради уже звертаються свідомі жителі з пропозиціями про допомогу. Її дійсно зараз потребують медики, які опинилися на передовій боротьби, пенсіонери та соціально незахищені категорії громадян, бо через кризу можуть залишитися без засобів існування.

Громадська ініціатива «Я – Бучанець» довела свою ефективність 4 роки тому, тому вірю, що разом ми зможемо подолати і нову загрозу. Запрошую всіх охочих долучитись уже сьогодні – пишіть у коментарях, чим ви готові і можете допомогти.

А вже з понеділка через Фейсбук-сторінку «Я бучанець» координатори будуть повідомляти, яка саме допомога потрібна.

Кожен з нас бучанець, і ми одна родина! Будьте активними – допомагайте медикам та вашим сусідам ?!
Гаврилівка, Блиставиця, Лубянка, Ворзель, Синяк, Мироцьке, Здвижівка,Бабинці.