Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Максимальна підтримка влади Бучанської громади закладам охорони здоров’я

1 хвилина на читання

Бучанська міська рада підтримала рішення виділити кошти на боротьбу з коронавірусом в межах територіальної громади. Крім того, місцева влада спільно з підприємцями організовують капітальний ремонт інфекційного відділення лікарні.

На позачерговій сесії Бучанської міської ради, яку провів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, депутати першим питанням заслухали керівника відділу охорони здоров’я БМР Ларису Матюшенко щодо готовність медичних комунальних закладів міської об’єднаної територіальної громади до роботи в умовах коронавірусної інфекції.

Лариса Матюшенко відразу повідомила присутнім, що на території громади не відмічалося захворюваності на COVID-19, а також підозр на зараження цією інфекційною хворобою.

Заклади охорони здоров’я Бучанської ОТГ заздалегідь почали готуватися до ускладнення епідемічної ситуації і створювали стратегічні запаси медикаментів, захисних засобів та матеріалів. Зокрема було закуплено 40 безконтактних термометрів, 40 вискозиметрів, засоби індивідуального захисту: маски – 2000, костюми захисні – 75, окуляри, респіратори до кожного захисного комплекту, тест-системи на коронавірус – 20 шт, тест-системи на грип – 400 шт., рукавички нітрилові, шпателя, пробірки, серветки знезаражуючі, деззасоби, медикаменти тощо. Також медзаклади поділилися своїми запасами із підприємствами, які забезпечують життєдіяльність міста, як то поліція, екстрена меддопомога, інші.

Керівник відділу розповіла, що з початку року у громаді зафіксовано близько 5,5 тисяч гострих респіраторних захворювань і 24 випадки грипу.

– Продовжується тісна взаємодія закладів охорони здоров’я громади із іншими медичними закладами, особливо із Ірпінською міською лікарнею. Зокрема зараз заплановано виділення коштів для купівлі всіх необхідних матеріалів та захисних засобів, – зауважила Лариса Матюшенко. – Велика кількість медикаментів, матеріалів, засобів для боротьби з коронавірусом була придбана за рахунок місцевого бюджету, також розраховуємо на додаткові надходження від області та держави.

Представляючи до слова керівника Ірпінської міської лікарні, Бучанський міський голова Анатолій Федорук наголосив:

Це медзаклад, який обслуговує дві громади як мінімум. Покладаємо велику надію і віру у лікарів. У цей відповідальний період часу охорона здоров’я має отримати більшість підтримки для надання своїх послуг.

На сесії депутати одностайно проголосували за виділення коштів на боротьбу з коронавірусом в межах територіальної громади. Місцева влада спільно з підприємцями регіону планує в максимально короткі терміни здійснити капітальний ремонт інфекційного відділення, що знаходиться в місті Буча, щоб надати якісну медичну допомогу.

Директор Ірпінської Центральної міської лікарні Антон Довгопол зазначив, що дуже приємно бачити як міста, люди та бізнес об’єднують зусилля, задля однієї мети – подолати  страшну недугу. Він подякував Бучанському міському голові Анатолію Федоруку за те, що вони мають змогу спільно приймати важливі рішення.

Зокрема, на сесії вирішили виділити кошти на придбання апаратів штучного дихання, засобів захисту для медиків та дезінфікуючих засобів, проведення ремонту інфекційного відділення Ірпінської міської лікарні в м. Буча в рамках спільного фінансування між двома містами.

  • –  1 мільйон 100 тисяч виділено з місцевого бюджету на проведення капітального ремонту покрівлі інфекційного відділення;
  • – 1 мільйон 250 тисяч гривень – на придбання апаратів штучної вентиляції легенів;
  • – 500 тисяч – на проведення надзвичайних заходів в межах Бучанської ОТГ;
  • – 386 тисяч на придбання індивідуальних засобів захисту, дезінфікуючих засобів тощо.

У своїй промові підкреслив Антон Довгопол, що лікарня не розмежовує між жителями Ірпеня та Бучі:

Ми всі є одна громада, ми всі жителі одного регіону.

Він попросив дотримуватися жорстких правил карантину, й наголосив на і досвіді інших країн.

На даному етапі лікарня забезпечена 10000 масок, захисними костюми на першу хвилю, диззасобами на 8 місяців, медикаментозними засобами, – проінформував директор. – Заклад переведений в режим карантин. Потрапити туди можна по направленню сімейного лікаря  чи за картою виїзду екстреної медичної допомоги.

Щодо ремонту інфекційного відділення заплановано, що всі роботи будуть виконані упродовж 14 днів.

Якщо ж станеться так, що пацієнтів стане набагато більше, розробляється план перелаштування стаціонарної лікарні під надання інфекційної допомоги. При цьому вся необхідна допомога буде і надалі надаватися мешканцям, – запевнив Антон Довгопол.