Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Хто, крім пенсіонерів, отримає 1 тисячу гривень одноразової соцдопомоги. Нові соціальні програми від Уряду

1 хвилина на читання

Міністр соціальної політики Марина Лазебна, перерахувала повний список, тих хто отримає фінансову допомогу по 1 тисячу гривень.

“До нас звертається дуже багато пенсіонерів, тому що прозвучало звернення президента. З 1 квітня ми плануємо видати одноразову допомогу по 1 тис. гривень пенсіонерам з пенсіями до 5 тис. гривень. Але крім пенсіонерів у нас є ще люди з інвалідністю, є діти з інвалідністю, інвалідність дитинства, соціальні пенсії. Ми також додамо їм по тисячі гривень, і вони її отримають”, – наголосила міністр.

Вона додала, що з 1 травня 2020 року також будуть проіндексовані пенсії.

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський розповів, що з 1 травня уряд розпочне індексацію пенсій громадянам країни.

Ще Уряд гарантує безперебійну роботу програми житлових субсидій. Більше того, вона буде розширена, – повідомила Міністр соціальної політики.

Також буде спрощено порядок надання субсидій для людей, які втратять роботу в період карантину.

Наразі, Міністерство розробляє проект «Допомога літній людині», щоб перевести максимально пенсіонерів на банківські картки, що дасть їм змогу здійснювати оплати за компослуги, покупки ліків, харчів тощо.

Очільниця відомства нагадала, що наразі пенсіонери віддають перевагу отриманню пенсій та оплаті житлово-комунальних послуг на пошті чи у відділенні банку. Однак під час карантину цих людей необхідно максимально захистити від інфікування коронавірусом.

За словами Лазебної, у Мінсоцполітики будуть працювати “з кожним пенсіонером, з тими, хто сьогодні ще до такої програми не залучений”.

Доставка продуктів харчування

Міністерка розповіла і про допомогу літнім людям у вирішенні питання доставки продуктів харчування.

“Соціально відповідальний бізнес уже працює разом з нами в регіонах. Ми готуємо онлайн-платформу для таких заявок, уточнюємо списки”, — сказала вона.

Допомога людям з інвалідністю, “чорнобильцям” і дитячим закладам

Лазебна каже, що посилення соціального захисту в період карантину торкнеться і людей з інвалідністю.”Розробляємо ініціативи, як допомогти таким людям”, — сказала вона, зазначивши, що насамперед ідеться про першу групу.

Стосовно дитячих закладів соцзахисту, яких в Україні, за словами Лазебної, 81, — там проводяться карантинні заходи, здійснюється повний контроль.

Також міністерка пообіцяла посилений захист “чорнобильцям”. “Хочу наголосити, щоб ці люди не думали, що вони покинуті сам на сам із цією бідою. 19 березня ми спрямували 155 мільйонів державних коштів за бюджетною програмою у регіони для компенсації за продукти харчування “чорнобильцям” І і ІІ категорії. Тому зараз ця робота буде вестися у регіонах, щоб ці люди отримали відповідні компенсації”, — розповіла вона.