Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

COVID-19 на Київщині. Офіційні дані та заходи профілактики

1 хвилина на читання

Статистику захворюваності на коронавірус на Київщині станом на 6:00 ранку 23 березня 2020 року повідомив Василь Володін, тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації під час онлайнбрифінгу з приводу поточної ситуації в області.

До закладів охорони здоров’я Київської області звернулося 29 осіб у яких можлива підозра на вірусні захворювання COVID-19.За допомогою експрес-тестів захворювання перевірено у 22-х громадян, тест-система показали 7 інфікованих, водночас лабораторно підтверджених на цей момент 5 осіб. Всі вони є мешканцями Обухівського району. Найстаршому інфікованому 57 років, наймолодшому – 37. Поки нам вдається утримувати ситуації багато в чому завдяки оперативно вжитим заходам профілактики.

Громадський транспорт

Василь Володін детально розповів про нові правила роботи громадського транспорту та інші обмеження переміщення громадян, які діють від сьогодні на Київщині для запобігання поширення коронавірусу.

А саме, громадський транспорт області перевозить виключно робітників підприємств, що забезпечують критично важливі сфери життя: медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, фахівців сфери житлово-комунального господарства, людей, які працюють у продуктових магазинах, аптеках, працівників стратегічних підприємств.

Інформація про маршрути розміщення на сайтах держадміністрацій та міськвиконкомів. У  разі потреби вони будуть відкориговані.

Користуватися цим громадським транспортом можна за наявності спеціальних квитків, посвідчення особи та засобів індивідуального захисту, які мають видати на підприємствах.

Поки що обмеження не стосуються пересування особистого транспорту, – зазначив керівник КОДА.

Також діють заборони:

  • – користування дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах, на прибудинкових територіях,
  • – роботи ринків та об’єктів торгівлі, розташованих на їх територіях,
  • – наявність споживачів у торговому приміщенні має бути не більше однієї особи на 10 метрів квадратних.

Директор департаменту охорони здоров’я КОДА Максим Іонов зазначив, що зараз епідемічна ситуація під загрозою погіршення.

З 17 березня із-за кордону повернулося більше 60 тисяч осіб. Дуже важливо щоб ці люди ставилися свідомо до режиму двотижневої самоізоляції. Їх громадський і людський обов’язок – не виходити із дому.

Антикризовий центр

Під час брифінгу повідомили, що облдержадмністрація запускає антикризовий центр Київщини, який допомагатиме медичним закладам, рятувальникам, комунальним службам та всім іншим, хто підтримує життєдіяльність області. Також він об’єднає та скоординує зусилля благодійних фондів, підприємців і влади заради всебічної допомоги тим, хто рятує наше життя і здоров’я. Його контакти опублікують згодом.

Лише разом і в єдності ми подолаємо і цей виклик, – сказав Василь Володін.