Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дорослі теж потребують відпочинку – знімайте втому та роздратування правильно

Сидячи вдома на карантині батьки намагаються потурбуватися про дітей, розважити їх, чимось зайняти забуваючи про себе. Однак дорослі не менше дітей потребують відпочинку, розваг та дієвого способу скинути стрес, що накопичився.

Зважаючи на обставини пропонуємо найбільш підходящі способи та заняття, що допоможуть дорослим, відповідно до захоплень та можливостей скинути тягар, знаходячись вдома, та полегшити щоденну ношу відповідальності маленькою розрядкою.

Найбільш дієвими способами зняти стрес, як для жінок, так і для чоловіків, в домашніх умовах вважається:

– Рукоділля – відмінний спосіб боротьби зі стресом і втомою, можливість переключитися, покращити свою пам’ять і роботу мозку. Це може бути вишивка, плетіння, шиття, тощо. Мало хто знає про те, що чоловіки теж займалися в’язанням багато століть назад. В епоху Середньовіччя існували гільдії майстрів. Примітно, що в’язали саме чоловіки. Сучасні чоловіки теж вподобали це заняття.


– Малювання – чудова можливість усвідомити, виразити і оформити ті переживання, які накопичуються і не мають виходу. Або ті емоції, з якими ми не можемо розібратися. Малюйте будь що, чим завгодно та допоможіть організму здихатися стресу…


– Спорт – універсальний спосіб зняття стресу, зміцнення психіки і організму в цілому, підтримання відмінної спортивної форми. Ви можете займатися активними фізичними вправами прямо вдома, насолоджуючись та нікуди не поспішаючи.


– Читання – хоча дехто й каже, що книги уже віджили своє і потихеньку відходять у минуле, однак особисто я вважаю, що ніякі гаджети не замінять паперову книгу. А те що кілька годин читання неймовірно корисно для людини з усіх точок зору – доведений факт. «Проковтуючи» сторінку за сторінкою, ви занурюєтеся в інший світ і забуваєте про проблеми.



– Музика – звукова терапія давно використовується для релаксації і відновлення здоров’я. Вмикайте свої улюблені композиції та насолоджуйтеся покращенням настрою та звільнення від негативу.



– Чай – якщо потрібно розслабитися і зняти стрес, випийте чашку чорного чаю з медом. Дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона показали: у тих, хто під час дієти пили цей напій, рівень кортизолу – гормону стресу – знижений. Тобто вони не нервують через дрібниці і приймають виважені рішення.