Лютий 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Малята «Капітошки» навчаються доброті

Капітошка день добра2

За ініціативи міжнародних благодійних організацій у різних країнах світу відзначають День спонтанного прояву доброти. У світовій практиці існує декілька таких днів на рік. В Україні – 17 лютого. Саме тому в Дошкільному навчальному закладі № 5 «Капітошка» дітям влаштували різні заходи, присвячені цьому святу.

Педагоги садочку проводили із дітьми тематичні заняття та бесіди: про толерантність та повагу до оточуючих під час гри «Складемо чарівну квітку доброти», лікували та турбувались про хворого їжачка, знайомились з хлопчиком Добриком. А ще навчалися тому, що тварина – це не іграшка та разом з дорослими формували доброзичливе відношення до братів наших менших.

Кульмінацією свята є доброчинна акція «Ми подаруємо радість», де дітки та всі бажаючі можуть поділитись іграшками, книжечками, речами, які згодом будуть передані у дитячий будинок.

Капітошка день добра1

Чинити добро – це так просто! Утім, виховати в дітях віру в доброту і допомогти їм проявляти її до інших в реальності вимагає не лише певних зусиль, а й часу. Оскільки маленькі діти не здатні бачити ситуацію в перспективі, вони ще не усвідомлюють наслідки. Малята більше зосереджені на собі та не можуть поглянути на події збоку. Вони ще не замислюються над тим, що відчуває інша людина. Тому приклад дорослих – найважливіший у вихованні доброти.

У дитячих будинках України живе понад 100 тис. дітей, кожному з яких потрібна увага, підтримка та любов. Дуже важливо розвинути в дитині людяність. Адже сьогодні більшість людей повністю сконцентровані на своєму добробуті та на своїх чадах. Це природно, але якщо хоч трішечки подивитися в бік дітей, які залишилися без батьківського піклування, то можна відчути, як відкривається серце й наповнюється добротою та потребою допомогти знедоленим дітлахам.

Оксана Гура, методист Дошкільного навчального закладу № 5, «Капітошка».