Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дарина Зінченко – амбітна школярка з Бучі стала фіналісткою Нацвідбору Дитячого Євробачення-2021

1 хвилина на читання

“Бучанські новини” вже розповідали, що цього року до фіналу Нацвідбору Дитячого Євробачення увійшло 12 учасників зі 118 охочих.

Серед них і учениця Бучанської школи №5 Дарина Зінченко.

Переможця Національного відбору на Дитяче Євробачення-2021 визначать під час телеконцерту 24 жовтня — суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА проведе фінал у форматі телевізійного концерту. Долю фіналістів будуть вирішувати професійне журі та глядачі за допомогою онлайн-голосування.

Ми просимо всіх жителів Бучанської громади підтримати дівчину, адже ця перемога надзвичайно важлива для нашого міста.

А поки лінії для голосування ще не відкриті, журналісти “БН” вирішили дізнатись чим ще крім музики захоплюється дівчина.

Літературний конкурс

XI Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – це захід, який об’єднує тих, хто любить Україну, хто шанує творчість відомого всьому світу геніального митця. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина – це «велика книга мудрості, книга любові до України».

Мовно-літературний конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

Переможниця з Бучі

Цього року перемогу на конкурсі виборола Дарина Зінченко, яка навчається у сьомому класі Бучанської школи №5. Ця не по віку розвинена розумниця –  відмінниця з першого класу.

Дарина розповідає, що завжди мала неймовірну жагу до навчання. Звичайно, її розвитком займалась мама, а великий внесок у формування маленького генія зробила її перша вчителька Світлана Борисівна Тенетко, якій вона дуже вдячна за це. Дівчина розповідає, що саме вчителька заклала риси гуманізму, навчила висловлювати свої думки та дала розуміння того, що світ великий і цікавий, і наразі його можна пізнавати через навчання. Дарина дякує і вчителям, які зараз викладають у її класі.

Семикласниця займається музикою, цьогоріч закінчила музичну школу. Багато часу приділяє читанню різної літератури. Якщо хоче відпочити від навчання, малює – це її хобі.

Сильне бажання вчитися дуже дивувало однокласників дівчини. Як і більшість дітей, вони не с такою відданістю присвячують себе шкільним предметам. Але Дарина не така…

Конкурс

У шостому класі вчителька мови та літератури запропонувала взяти участь у мовному конкурсі. Дівчина відразу погодилась, так як це було їй дуже цікаво. Першого разу Дарина пройшла на регіональний конкурс і тоді обрали бучанку для участі у обласному етапі.

– Я дуже загорілась цим проектом. Першого разу мені не вдалось перемогти. А ось цього року я посіла друге місце в обласному етапі, а далі на Всеукраїнському конкурсі я отримала призове третє місце, – розповіла семикласниця, яка дуже наполегливо готувалась, тож більшість свого часу присвятила навчанню.

Тема для написання: «Гуманізм у творах Тараса Шевченка»

– Сам термін гуманізм передбачає людяність до оточуючих і я, зазвичай, синонімізую це як толерантність, – говорить дівчина.

Тема ця була важка, але Дарині вдалось відкрити її для журі, яке оцінило старання конкурсантки.

Вона розповідає, що розпочала свій твір із загальної характеристики поета та значення цієї постаті у своєму житті.

– Мабуть, немає в Україні такої людини, яка б не читала вірші Тараса Григоровича. У кожного є своє розуміння і своя думка про них, але я вважаю, що така велична постать в українській літературі є явище велике і вічне. Тарас Шевченко постає для мене музою світової поетики. Шевченко зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства своєю творчістю, яка сягнула світового рівня. Він один із тих хто не просто використовував у своїй творчості патріотизм, а мав глибоке розуміння і почуття до цього.

Дівчина вбачає у своєму виграші велике значення саме для її саморозвитку.

– Це стимулює мене до навчання ще з більшою силою. Підштовхує дізнаватись нову інформацію, тому що частіше люди обмежуються тим, що написано в підручниках. А якщо заглибитись дійсно у життя та біографію Тараса Шевченка, можна знайти для себе дуже багато цікавого і зовсім по новому відкрити для себе цього культового культурного діяча.

Дарина ще не обрала майбутній фах, але вже задумується про цей вибір.

– Мені подобається все. Але я маю намір зайнятись тим, що мене буде надихати більше ніж просто матеріальні статки. Хочу обрати професію для душі і завжди бути щасливою в ній.