Календар

Червень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архіви

01.05.2025

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

ГотуЇмо: майстер-клас Фабрики-кухні для допитливих (ФОТО)

3 хв читання
Майстер-клас Фабрики-кухні «ГотуЇмо» для допитливих (ФОТО)

Майстер-клас Фабрики-кухні «ГотуЇмо» для допитливих (ФОТО)

Проєкт Фабрика-кухня «ГотуЇмо» продовжує активно працювати і готуватися до наступного навчального року. Минулого тижня Фабрика-кухня запросила учнів шкіл та їх батьків на екскурсію та майстер-клас, щоб продемонструвати свою роботу та якість її виконання.

ГотуЇмо: майстер-клас Фабрики-кухні для допитливих (ФОТО)

Керівниця Тетяна Алексійчук зазначила, що для учасників підготували багато цікавих моментів і розповіла про те, як працює фабрика, скільки освітніх закладів охоплює зараз і скільки буде у майбутньому. У майстер-класі загалом приймали участь 24 учні з Бучанської громади, їх розподілили на 4 команди, які отримали кольорові шапочки, в залежності від цеху в якому вони працюватимуть: зелені шапочки – овочевий цех, червоні – м’ясний, жовті – борошняний, сині – рибний. Батьки ж були спостерігачами процесу та побували на екскурсії всієї будівлі проєкту. Координувала та ділилася корисними знаннями з присутніми нутриціолог Галина Воробйова.

Основні якості їжі проєкту “ГотуЇмо” – користь, поживність та чудовий смак.

Здорове та корисне харчування – головна мета проєкту «ГотуЇмо». Меню, якість продуктів і процес їхнього приготування – все строго контролюється, адже це якісне та здорове харчування дітей всієї громади. На майстер-класі продемонстрували всі етапи приготування – від зберігання сировини до відвантаження готових обідів.

Майстер-клас виявився дуже цікавим для всіх – діти сповнені ентузіазму активно допомагали в приготуванні всіх страв. Окрім цього – уважно слухали та ділилися своїми враженнями про роботу. Готували пасту болоньєзе, розсипчатий рис, запечену картоплю, парові овочі, салати, фішболи, сочевичний суп-пюре, курячий шніцель та сирну запіканку. Головний шеф фабрики-кухні була дуже задоволеною результатами цієї допомоги, адже страви вийшли по-справжньому смачними.

Батьки теж не лишилися осторонь – хвалили проєкт та раділи, що їхні діти тепер мають доступ до корисних та смачних страв. В школі дуже важливо правильно харчуватися, щоб мати достатньо енергії на навчання. Побачити принцип роботи фабрики-кухні справді корисний та цікавий досвід. Проєкт сповнений новаторськими рішеннями та високими стандартами якості, які поступово вводяться в Україні. Після завершення приготування їжі присутніх частували готовими стравами, а також була безкоштовна консультація щодо харчування у професійного нутриціолога Галини.

Емоції учасників просто безцінні – щасливі дитячі обличчя та задоволені батьки, цей майстер-клас та екскурсія точно залишили гарні та незабутні враження для всіх.