Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Міністр Микола Сольський зустрівся в Бучі з аграріями Київщини (ФОТО)

1 хвилина на читання

За ініціативи нардепки Ольги Василевської-Смаглюк Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів день з представниками аграрної сфери Київської області.

Разом з іншими посадовцями урядовець побував на кількох, після чого спілкувався з аграріями області в Бучі. Участь у нараді також взяв заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

«Кожен, хто працює на підприємствах віддали себе повністю, аби відновити роботу і стати кращими, ніж були до 24 лютого 2022 року. Горда, що такі підприємства працюють, сплачують податки і розвиваються в Бучанському і Вишгородському районах», – зазначила пані Ольга.

На зустрічі з міністром говорили про:

  • проблеми, які виникли з продажем аграрної продукції, зокрема з імпортом, та формуванням цінової політики,
  • розмінування територій,
  • грантові програми.

Зокрема, Міністр окреслив основні напрямки державної підтримки аграріїв в 2024 році: держпрограма «Доступні кредити 5-7-9»; гранти на розвиток садів і теплиць; компенсація 25% вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки, яка буде придбана цього року.

Також щодо компенсації фермерам 80% вартості розмінування від Уряду. Для цього аграріям необхідно замовити технічне обстеження своїх земель і подати заявку через Державний аграрний реєстр.

Директор агенції регіонального розвитку Олексій Мартинюк презентував проєкт індустріального парку «Bucha Techno Garden», який стане важливим транспортним та логістичним вузлом для всієї України.

Під час робочої поїздки в область Микола Сольський оглянув виробництво свіжих та заморожених хлібопродуктів у селі Нові Петрівці. Ознайомився в Гостомелі з роботою підприємства, де вирощують овочі та баштанні культури. А також відвідав агровиробництво в Бучанському районі, яке займається вирощуванням зернових, бобових та насіння олійних культур.

Ольга Василевська-Смаглюк зазначила, що підприємства, на яких вони побували того дня, попри різні вектори роботи та розвитку, їх обʼєднують декілька ключових характеристик.

По-перше, їх продукцію ви можете знайти на полицях великих мережевих супермаркетів. По-друге, кляті ворожі снаряди завдали на сотні мільйонів гривень прямих збитків та мільярди гривень упущеної вигоди.

Проблема з розмінуванням території

Близько 156 000 кв. км. території України наразі є потенційно небезпечними через можливе замінування внаслідок терору росії, – повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуації України.

Це приблизно 26% загальної площі України, що дорівнює площі деяких інших держав світу.

Щодня від вибухових пристроїв, залишених державою-терористом, гинуть і отримують поранення як сапери, так і мирні жителі, зокрема діти і люди похилого віку.