Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У ЦНАПі соціального характеру триває активна робота. З чим звертаються

1 хвилина на читання

У Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) соціального характеру Бучі ми побачили сьогодні чимало відвідувачів, які у комфортних умовах чекали свою чергу, а згодом отримали фахові консультації.

Загалом у ЦНАПі соціального характеру приймають документи:

  • на усі види державних соціальних допомог та компенсацій,
  • також у ЦНАПі соцхарактеру ведуть прийом працівники служби у справах дітей та сім’ї і відділу надання соціальних послуг,
  • крім того у приміщенні працюють Бучанський центр соціальних послуг та психологічної допомоги,
  • працює місцевий підрозділ пенсійного фонду.

Керівниця Управління соціальної політики БМР Ірина Пасічна роз’яснила, що зараз є кілька напрямків, з приводу чого кількість відвідувачів до цього ЦНАПу збільшилася.

«Триває переоформлення виплат внутрішньо переміщеним особам відповідно до внесених змін з 1 березня 2024 року, – розповіла пані Ірина. – Громадяни, які хочуть відновити свої виплати, подають до ЦНАП соцхарактеру заяву з відповідним пакетом документів, щоб отримати можливість поновлення цих виплат».

Також приймають документи на допомогу дітям із категорії членів родин загиблих захисників та захисниць України відповідно до місцевої комплексної цільової програми  «Соціальна підтримка учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України та членів їх сімей, учасників Революції Гідності та членів їх сімей» на 2024 – 2026 роки.

Згідно із внесеними змінами до Програми, зараз подають документи на отримання:

  • щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих Героїв, віком від 0-17 років (віком старше 18 років, при умові наявності статусу особи з інвалідністю з дитинства довічно), віком від 18-23 років (за умови навчання за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти на території України, до закінчення цих закладів освіти).

Наразі вже 53 заяви подані та опрацьовані на засіданні комісії  для оформлення матеріальної допомоги на дітей на загальну суму 224 840 грн. Виплата отримувачам проведена на банківські рахунки обслуговуючих банків;

  • 63 особи з числа членів сімей загиблих/померлих Захисників та Захисниць України подали заяви з відповідними документами для отримання одноразової грошової допомоги на компенсацію витрат на проїзд членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників АТО/ООС, Захисників та Захисниць України в розмірі 12 000 грн на загальну суму виплат 756 тисяч грн.

Зазначимо, що всі ці виплати здійснюються за кошти місцевого бюджету.