Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Юні таланти з Блиставиці – переможці конкурсу дистанційного формату(ФОТО)

1 хвилина на читання

У сучасному світі змагань та виступів дистанційні формати стають все більш популярними. І не дарма, адже вони надають можливість талановитим артистам з усього світу продемонструвати свої навички без прив’язки до географічних меж. У цьому контексті, дитячі таланти виявляють свій потенціал у дистанційних конкурсах, які стають справжнім випробуванням їхньої мистецького майстерності.

Один із таких прикладів – дитячий танцювальний колектив “Мрія” з Блиставиці, Бучанська громада. Ці маленькі артисти, віком близько 5 років вперше взяли участь у дистанційному конкурсі. Дві солістки колективу уже стали постійними лауреатами перших премій, не тільки у віддаленому форматі, а й на очних змаганнях.

Новими переможцями Гран-прі стали дівчата з вокального квартету, які не тільки виступають як окремі солісти, але і як ансамбль “Веселка”. Попри виклики, що виникають через обмеження участі в очних заходах через фінансові труднощі та проблеми зі здоров’ям, ці талановиті діти знаходять можливість проявити себе в дистанційних форматах.

Оксана Юріївна Прокаєва, директор будинку культури Блиставицького старостату, є активною учасницею їхнього творчого розвитку. Вона зазначає, що після школи діти відвідують клуб три рази на тиждень, де працюють над своїми виступами та навчаються новим танцювальним та вокальним композиціям.  Важливим елементом є підготовка костюмів, яка здійснюється як за рахунок клубу, так і за підтримки батьків.

Дитячі колективи постійно змінюються та розвиваються. Наприклад, до повномасштабного вторгнення був один склад колективу. Зараз трохи інший. До трьох солісток «з досвідом» приєдналися нові дівчата.

Усе це свідчить про те, що навіть у складних умовах, де обмежені можливості для виступів та розвитку, талант завжди знайде свій шлях до успіху. Для цього потрібна лише віра у себе та підтримка тих, хто вірить у мрії маленьких артистів.

Ната Красновид