Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Хор ім. Верьовки оваціями зустрічав ансамбль «Перевесло» з Ворзеля (ФОТО)

1 хвилина на читання

Народний аматорський ансамбль «Перевесло» став учасником концерту, що організував Національний заслужений академічний український народний хор імені Г. Верьовки.

А поєднав два цих колективи Геннадій Павлик, якому і було присвячено це дійство, а конкретніше – вечір пам’яті про талановитого музиканта-віртуоза, аранжувальника, концертмейстера і одночасно художнього керівника ансамблю «Перевесло».

Серце митця зупинилося на чотирнадцятий день після вторгнення росії в Україну. Обірвалася найтонша струна, яка наповнювала життя змістом, вірою в людей і давала сили творити. Його життєвий шлях виявився надто коротким.

 Учасниці «Перевесла» розповідають:

– Народився 21 грудня 1969, а пішов у засвіти 10 березня 2022 року. Якби не війна, яка виявилася непоправним ударом для митця, ми б святкували його 54-річчя. Але складається так, що залишаються спогади і слова вдячності.

20 років свого творчого життя Геннадій Васильович віддав служінню мистецтву в оркестрі Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки. У 2018 році був відзначений державою, отримавши почесне звання – заслужений артист України.

А протягом п’яти довоєнних років як художній керівник двічі на тиждень приїздив до Ворзеля на репетиції жіночого ансамблю «Перевесло».

З теплом і щирою залюбленістю згадує про пана Геннадія керівниця ансамблю Ольга Файнікова:

– Попри всі свої заслуги і досягнення Геннадій Васильович залишався простою, скромною людиною. П’ять років спільної праці залишили світлий слід у пам’яті кожної з перевесловчанок. Талановитий? Так. Вимогливий? Так. А ще той, хто жив піснею, хто так делікатно виправляв помилки, що всі ми старалися відточити кожен звук, кожну інтонацію, кожну партію. Пісня проходила крізь його серце і відлунювала у наших. Саме ця злагодженість була основою наших перемог на фестивалях і конкурсах.

Колеги з хору Верьовки добре знали про ворзельських дівчат, тому і не оминули їх увагою, коли постало питання про підготовку концерту-присвяти Геннадію Павлику.

Запросили і пообіцяли, що ті виступатимуть на сцені під супровід оркестру.

Як розповідають ворзельчанки, готувалися вони відчайдушно і, дякуючи Богу і небайдужим людям, змогли таки взяти участь у концерті.

Приїзд перевесловчанок викликав ажіотаж серед молодого колективу хору, адже ніхто не очікував, що це справжні берегині, жінки, як то кажуть, у літах, які не скоряються ні віку, ні фізичним проблемам, все ж живуть активним життям разом з піснею.

До них підходили молоденькі солістки і щиро дякували за незламність. А коли ансамбль у яскравих костюмах вийшов на сцену і практично бездоганно, «відкатав» свою програму під оркестровий акомпанемент, у глядацькому залі довго не стихали аплодисменти і крики «Браво!».

Після завершення концерту жінки з ансамблю ніби помолодшали на роки: щасливі і задоволені вони в один голос повторювали слова подяки і колективу хору, і глядачам.

– Хоч Геннадія Васильовича і нема з нами, але він і з небес підтримував нас і допоміг здійснитися найзаповітнішій мрії: за 17 років нашої діяльності вперше виступити під акомпанемент професійного оркестру. Значить, все не дарма…, – поділилася враженням Ольга Файнікова після завершення виступу.

Ансамбль «Перевесло» дякує за сприяння у реалізації поїздки депутатам БМР Ворзельського старостату,  керівництву Відділу культури національностей та релігій  Бучанської міської ради і КП «Бучасервіс».  

Алла Багірова