Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Електроскутери для соцпрацівників від японських партнерів (ФОТО)

1 хвилина на читання

Електроскутери для соціальних працівників та працівниць закупила програма розвитку ООН UNDP в Україні (United Nations Development Programme) за фінансування Уряду Японії.

Ця ініціатива допоможе соцпрацівникам бути більш мобільними та ефективніше надавати послуги, особливо людям у віддалених громадах, зазначили представники програми.

Після офіційної передачі Мінсоцполітики України 200 електроскутерів розподілили між 183 громадами (у тому числі й Бучанська) в 11 областях. Під час передачі транспортних засобів 11 громадам Київщини був присутній заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

«Попри складні умови соцслужби продовжують надавати допомогу найбільш вразливим верствам населення навіть у кризових і надзвичайних ситуаціях. Сподіваємося, що цей транспорт дасть змогу забезпечити стале надання соціальних послуг у кожній громаді», – наголосив заступник Постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс.

Як зазначили організатори проєкту, електроскутери мають низку переваг:

  • можуть ефективніше обходити затори,
  • можна проїхати вузькими вулицями,
  • дістатися віддалених або важкодоступних місць, де проживають люди, які потребують підтримки,
  • їх експлуатація є екологічно чистою та супроводжується мінімальними викидами.

Зазначимо, що збереження навколишнього середовища є світовим пріоритетом, а для України цей аспект особливо важливий, адже екологічні виклики посилюються через наслідки війни.

Транспорт закуплений в межах проєкту UNDP «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» який фінансується Урядом Японії. 

Надзвичайний та повноважений посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда зазначив, що вони і надалі залишатимуться стратегічними партнерами нашої країни.

У заході взяли участь Надзвичайний та повноважений посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, заступник Постійного представника UNDP в Україні Христофорос Політіс.