Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

«Бібліотечні павучки»: їх поєднала війна і потреба допомагати захисникам (ФОТО)

1 хвилина на читання

Волонтерський осередок «Бібліотечні павучки» було створено у травні 2022 року в селі Раківка Бучанської громади.

Засновувала його Анастасія Гораш-Буланова, волонтер ще з 2014 року. Це людина, яка присвятила себе допомозі іншим. Вона ніколи не відпочиває. Наразі Анастасія мобілізувалася, бо хоче бути ще більш корисною.

«Мета волонтерського осередку – залучення більшої кількості людей до волонтерства, щоб краще допомагати захисникам і бути корисними своїй країні. Адже, коли тил забуде про фронт,  він буде там, де тил», – каже учасниця осередку Оксана Шульга. Кожна жінка, яка вкладає в цю справу свої сили, час, рятує сотні, тисячі життів наших воїнів. 

Загалом учасники займаються плетінням маскувальних сіток. Також у них є швачки, які шиють бандажі для поранених, переносні ноші, постільну та спідню білизну. Волонтерять в основному жінки, але є й чоловіки, які допомагають, коли звертаються до них.

Також час від часу «Бібліотечні павучки» оголошують збори на генератори, запчастини та навіть автомобілі.

Люди, які за певних обставин не мають можливості приходити та допомагати безпосередньо на місці, працюють вдома. Вони теж шиють рукавиці, виготовляють окопні свічки, готують або збирають смаколики. Наприклад, мед з горіхами, вітамінні суміші для чаю (мед, імбир, лимон). Ще влітку виробляли спреї від комарів.

Робота у волонтерському осередку є щодня. Запитів на маскувальні сітки завжди багато. Ті люди, які допомагають з дому, нарізають стрічки для сіток, без такої допомоги робота йшла б набагато довше.

Волонтерки плетуть захисні сітки із самого початку повномасштабного вторгнення і за цей час вже встигли виготовити близько 10 тисяч квадратних метрів. Кожна людина, яка долучається до такої роботи, вкладає свою душу. Їх всіх поєднала війна і потреба в допомозі захисникам. Вони готові робити все, аби тільки з кожним днем наближати перемогу.

Ната Красновид