Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
27.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Танцювальний клуб «Сапфір» про перемоги і користь танцю, та думка чемпіонів про заняття (ФОТО)

1 хвилина на читання

Клуб спортивно бального танцю «Сапфір» у Бучі заснували Вікторія Хоменко та Марія Хоменко в 2015 році. До 2014-го Вікторія мала великий клуб в Луганську, в якому вона виховала багато нинішніх фіналістів і чемпіонів України, Європи та світу, але у 2014 після початку війни вона переїхала в Бучу і відродила свою справу вже тут.

У студії займається близько 50 учнів. Основний напрям – спортивні бальні танці. Існують дитячі групи та хобі-групи для дорослих. Змагання проходять 1-2 рази на місяць.  Танцівники виступають в різних містах України та закордон, зокрема були в Молдові, Литві та Польщі. Завдяки успішній праці тренерів та учнів студія має чемпіонів України та світу, кандидатів в майстри спорту.

Чим корисні бальні танці? Про це нам розповіли у студії «Сапфір»:

  •  з’являється гарна постава, фігура та хода;
  • формується витривалість та гнучкість;
  • покращується тонус м’язів, знімаються затискачі та м’язова напруга;
  • з’являється вміння тримати рівновагу;
  • активно працюють суглоби та судини, покращується кровообіг, зокрема приплив крові до мозку;
  • виробляється правильне дихання, стабілізується робота головного органу серця;
  • загальне оздоровлення всього організму.

«Бальні танці – це лідер серед інших видів. Діти вчаться взаємодіяти з партнером у парі, подавати себе та його у всій красі та грації», – наголошують у клубі.

І додають, що разом із фізичним відбувається і психологічний розвиток. Дитина спілкується з іншими хлопцями та дівчатами, вчиться працювати в команді та правильно поводитися в колективі. Крім того, танці допомагають підняти самооцінку, навчать спокійно переносити невдачі та програші на змаганнях. Спілкування з однодумцями робить дитину більш розкутою та товариською, допомагає подолати  страхи та невпевненість.  До того ж, завдяки регулярним заняттям дитина стане дисциплінованою і цілеспрямованою.

Танці розкривають таланти дитини, показують її потенціал.

Діти вчаться чути музику, добре відчувати ритм, прищеплюється естетичний смак. Вони гарно та охайно одягаються, стежать за своїм зовнішнім виглядом. Тож, заняття танцями має позитивний вплив на людину.

Чому варто займатися танцями та як це впливає на людину під час війни?

«Я думаю, що танці – це спосіб відволіктися від проблем та розслабитися. В наш час дуже важливо не занепасти духом, наші заняття дуже допомагають в цьому. Займаючись, ми забуваємо про страх та проблеми. Під час танцю вивільняються гормони щастя, а це вже безпосередньо впливає на твій емоційний та психологічний стан й змінює його на краще», – відповіла тренер та переможниця багатьох змагань Наталія Шома.

Своєю думкою щодо студії та важливості танців поділилась Антоніна Дереча, яка нещодавно стала віце-чемпіоном України і зайняла разом із своїм партнером Назаром Андрієвичем 2 місце у категорії «Молодь-1» та «10 танців».

«З 4-х років я займалася хореографією у колективі, і згодом, після переїзду, почала шукати нові варіанти продовження свого танцювального шляху. Тож у клубі «Сапфір» з 7 років. На мою думку, наша студія одна з найкращих в місті. Тренери – досвідчені майстри своєї справи, які знайдуть підхід до кожного. А також кожен зможе зануритися в атмосферу дружнього та спортивного колективу».

У березні минулого року пані Антоніна стала бронзовою призеркою чемпіонату світу в категорії юніори IDSA World Championship, що проходив у Польщі. Після цього турніру їй присвоїли звання кандидата в майстри спорту України. А вже в листопаді у парі з партнером стали бронзовими призерами Кубку України в європейській програмі в категорії молодь.

Антоніна Дереча наголошує, що на будь-якому шляху є перешкоди і труднощі, але головне не здаватися і  продовжувати працювати.

«Для мене бальні танці – один з найкращих видів спорту для розвитку своїх фізичних та моральних здібностей: танці покращують поставу, формують витривалість та гнучкість, розвивають відчуття ритму, вчать взаємодіяти в парі та багато, багато іншого», – говорить віце-чемпіонка.

Вона вважаю, що спорт завжди буде важливим та актуальним. Зараз багато спортсменів з усієї України представляють нашу країну на міжнародних аренах і вкотре показують силу українців. А також після складного, насиченого не завжди гарними новинами дня, хочеться просто відволіктися, а заняття спортом – це один з найкращих варіантів. Концентруючись на виконанні рухів та вправ, людині дійсно вдається на декілька годин забути про свої проблеми та переживання.

У студії завжди стоїть на першому місті виховання гарних спортсменів, які будуть створювати сильну конкуренцію на будь яких змаганнях. Тож вони постійно підвищують свою кваліфікацію, займаючись з теперішніми призерами та фіналістами чемпіонатів світу.

Настя Дяченко, студентка УГІ

Світлини із соцмережі студії “Сапфір”