Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанка, стипендіатка міського голови Оксана Моллачієва: «Музика – сенс мого життя» (ФОТО)

1 хвилина на читання

Оксана Моллачієва, учениця Бучанської дитячої школи мистецтв імені Левка Ревуцького, сьогоднішня героїня нашого інтерв’ю. 

Оксані 13 років, вона корінна бучанка, навчається в школі та займається творчістю. 

Нас так вразили досягнення дівчинки, що ми вирішили поспілкуватися з юним талантом.

Оксано, розкажи,  будь ласка, як все починалося, чому  ти обрала саме гру на музичному інструменті та вокал? 

Одного разу вчителька запропонувала вибрати нам гуртки, я подумала, а чому б і ні, це дуже мене зацікавило. На думку  відразу спала  гра на фортепіано. А вокал мені подобався саме через пісні, я відчувала в них спокій.

Згодом я пішла на прослуховування в музичну школу й почала займатися.

Що надихає тебе в музиці? Можливо, в тебе є кумири? 

Музика дає мені почуття, людей, емоції. Я дуже люблю творчість Христини Соловій і Тіни Кароль, вони  для мене саме ті співачки, на яких я б хотіла бути схожою у майбутньому.

Дуже цікаво знати твій розпорядок дня, скільки разів на тиждень ти ходиш на заняття, чи, можливо, є ще якесь хобі, окрім музичної майстерності?

Зранку я прокидаюсь і йду в школу. Двічі на тиждень відвідую музичну школу, окрім цього ще ходжу в артстудію, займаюсь малюванням і рукоділлям, а ще вчу англійську мову. Я люблю займатися творчістю, можна сказати, що я так відпочиваю.

Знаємо, в тебе є багато нагород, яка з них більше тобі до душі?

Я люблю всі свої досягнення, але найбільша моя гордість – це Гран-прі. Зокрема, я памʼятаю свої емоції на сцені, погляди людей, тоді я розумію, що займаюся цим не просто так». 

Ти дистанційно брала участь у конкурсі «Корона», що проходив у Києві, чи важко було виступати перед публікою через камеру?

Так, важко, тоді я весь вільний час готувалася до конкурсу,  навіть не очікувала, що можу перемогти й отримати  лауреата другого ступеня».

Оксана, чи можеш дати поради дітям, які бояться розпочинати те, що їм подобається?

Я скажу так, завжди потрібно прислухатися до себе та своїх почуттів. Якщо  навіть є якісь сумніви, або ти боїшся, обов’язково потрібно спробувати. А якщо не сподобається, я впевнена, що знайдеться інше хобі до душі. 

Спілкувалася Анастасія Житньок

Газета “Бучанські новини” № 10, 2024