Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

У Бучі відкрили меморіальну дошку на честь Максима Мельниченко (ФОТО)

1 хвилина на читання

Зі світлою пам’ятю про бучанського Героя “Марса” Максима Мельниченка будуть проходити містяни повз будинок, де він жив. Сьогодні на фасаді будівлі урочисто відкрили пам’ятну дошку на честь Захисника.

Максим Олегович Мельниченко загинув на українсько-російській війні, захищаючи свою й інші родини, незалежність і свободу, суверенність рідної Батьківщини.

На знакову подію прийшли рідні та знайомі Максима, а також містяни, щоб знову згадати про нього світлим словом, ще раз подякувати Героєві за вільну Бучу і столицю Київ, за те, що російського агресора зупинили Захисники, підтримати близьких, які зазнали тяжкої втрати.

Він був мужнім патріотом України і віддав найдорожче, своє життя!

Протоієрей Храму Святого Апостола Андрія Первозванного отець Андрій освятив пам’ятну дошку й провів службу, і присутні разом помолилися за душу загиблого Максима Мельниченко.

Максим, який отримав позивний «Марс», взяв у руки зброю заради країни ще у 2015 році, був учасником Антитерористичної операції на Сході держави.

З перших днів повномасштабного вторгнення Максим став на захист рідної землі від російських окупантів. Марс служив сапером – механіком-водієм машини для розмінування 30-ї окремої механізованої бригади.

8 червня 2022 року у бою біля села Роти Донеччини, що неподалік Бахмута, бучанський Герой загинув.

У мирному життя Максим працював охоронцем в компанії «Антитерор». Любив майструвати своїми руками вироби з дерева, готувати смачні страви для рідних. Він був турботливим сином, добрим і люблячим батьком та чоловіком.

Двоє синів залишилися без люблячого тата, дружина без мужнього коханого чоловіка, мати без рідного сина. Розділяємо з вами час скорботи, висловлюємо щирі співчуття. Цю біль не можливо заглушити.

Максим Мельниченко нагороджений медалями «За мужність» та «Захисник рідної землі».

Герої не вмирають, ми памʼятаємо їх вчинки і їх імена!

Нагадаємо, 16 лютого 2024 у Бучі відкрили меморіальні дошки трьом полеглим Героям:

Василь Курбет Васильович

Владислав Черняков Андрійович

Богдан Тромса Вадимович.