Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Різдво по-українськи на “Посиденьках у Горислави” (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Новорічно-різдвяний вечір «Посиденьки у Горислави» захопив глядачів творчою атмосферою та народними традиціями. У Центральному будинку культури Бучі творчі колективи показали справжній колорит української культури.

Сценічні декорації зимового українського хутору та казково-народні персонажі створили справжню містику. Помпезна, пишногруда Солоха в червоному бархатному вбранні, маленькі чортівнята, різдвяна хода з зіркою та ряжені відтворили на сцені старовинне українське село. Колядки та народні пісні від вже відомих бучанцям гуртів «Горислава», «Жіночі витребеньки», «Бабинецькі молодички», «Калиновий гай» задали веселого, грайливого настрою, нагадавши про наближення головних зимових свят. Як завжди, українські традиції у найкращому виконанні.

«Це були не звичні “Посиденьки”, це були справжні пригоди, які можуть трапитися лише у ніч перед Різдвом! Я хочу подякувати всім причетним – ми зробили гарну, красиву і потрібну справу – зібрали 5 тисяч гривень і 100 доларів на потреби Захисників! Люди – ви неймовірні! Низько вклоняюся перед кожним! – звернулася головна організаторка і натхненниця заходу Ганна Мудра “Горислава”. – На сцені вирував такий енергетичний заряд позитиву, який зарядив глядачів і наші серця билися в унісон».

Усі гроші, які під час концерту благодійники надали на потреби ЗСУ, передали волонтерці Уляні Мороз, яка активно допомагає нашим бійцям на фронті.


Керівник та засновник колективу «Перлина Бучі» Сергій Попов є широким пропагувальником народної творчості та музичної аутентики. Енергійний та цілеспрямований Сергій має надію на вдалий експеримент з поєднання народної творчості і сучасного звучання.

“Постійні участі у різноманітних конкурсах та музичних фестивалях, – каже Сергій, – дають певного розвитку і досвіду». Тому він сподівається на швидку перемогу свого творчого колективу.

Зараз Сергій допомагає і іншим співочим гуртам приймати участь у творчих виступах та конкурсах. Бажаємо успіхів і творчого натхнення такій самовідданій людині мистецтва й всім колективам Бучанської громади.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини