Грудень 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фестиваль мистецтв «Різдвяна гармонія» – українські традиції і допомога ЗСУ (ФОТО)

1 хвилина на читання

Фестиваль-конкурс мистецтв «Різдвяна гармонія» відбувся в суботу, 16 грудня, в будинку культури Блиставиці.

Насичена конкурсна програма складалася з двох частин. Спочатку змагалися дитячі ансамблі. Зал періодично вибухав оплесками після вокальних і хореографічних номерів, підготовлених талановитими юними артистами. Всього майже 40 виступів.

Після цього відбулися яскраві, автентичні виступи дорослих колективів. Вони представили народні пісні, колядки – справжнє відродження української культури. Журі й слухачі оцінювали 26 номерів, які представили ансамблі.

Загалом на фестиваль приїхали 310 учасників не лише із населених пунктів Бучанської громади, а і з сусідніх Вишгородської, Гостомельської, Ірпінської, та навіть з Житомирської області та міста Дніпра.

Також учні, вчителі, батьки і співробітники місцевого ліцею організували ярмарок солодкої випічки і поробок, який тривав протягом дня у ходу БК.

Фестиваль і ярмарка – благодійні заходи, під час яких збирали кошти на допомогу Військовій частині  – окремого зенітно-кулеметного батальйону 636, що нині боронить нашу країну засобами ППО. А саме для придбання шумозахисних навушників для бійців, які постійно потерпають від гучних вибухів, захищаючи прикордонні райони Сумщини.

««Різдвяна гармонія»  спрямована на розвиток української народної пісні, культури. Зараз це дуже важливо, адже ми боремося із російською агресією. Треба показувати всьому світові, що ми тримаємо культурний фонд, співаємо українські пісні, бережемо традиції й піднімаємо моральний дух людей», – розповів співорганізатор фестивалю-конкурсу Сергій Попов.

Організатори фестивалю Сергій та Євгенія Попови щиро подякували знаному журі, яке із радістю погодилося взяти участь у благодійному заході, а також керівниці відділу культури, національностей та релігій Бучанської міської ради Наталії Півчук за всебічне сприяння в організації «Різдвяної гармонії».

Журі фестивалю-конкурсу:

Ігор Гулюк, Заслужений артист України, актор Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва Львова,

Влада Пшебильська, заслужена діяч естрадного мистецтва України, авторка і композитор пісень,

Тетяна Опанасенко, директорка міжнародного фонду «Європа молода».

Всі вони є активними цчасниками благодіних заходів на підтримку наших захисників і захисниць.

«Ми дуже задоволені, що маємо змогу дарувати людям радість і допомагати Збройним Силам України», – додали Сергій та Євгенія Попови.

Насичена конкурсна програма складалася з двох частин. Спочатку змагалися дитячі ансамблі. Зал періодично вибухав оплесками після вокальних і хореографічних номерів, підготовлених талановитими юними артистами. Всього майже 40 виступів.

Захід відбувся із дотриманням безпекових умов.