Лютий 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
30.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Бучанські дзюдоїсти на Кіпрі віддали шану жертвам терору (ФОТО)

1 хвилина на читання

Юні спортсмени з Бучі та інших українських міст, які постраждали від окупації рашистів, є учасниками міжнародного проєкту спортивних таборів Olympic Dreams та підопічні благодійного фонду “Майбутнє – дітям”.

Юнаки і дівчата віддали шану жертвам російського терору біля українського меморіалу “Якір серце”, який привезли з Одеси до Ларнаки (Кіпр). Про це повідомляється на офіційному сайті Фонду.

Діти-спортсмени з Бучі  отримали можливість системно тренуватися у безпечних умовах на Кіпрі вже понад місяць.

Започаткований проєкт Фондом “Майбутнє – дітям” у 2022 році у Греції формату Olympic Dreams, що нині успішно реалізується в ряді безпечних країн.

“Війна торкнулася майже кожної домівки нашої групи дітей-спортсменів, пошкоджено наші зали в Бучі, Ірпені та Гостомелі, сьогодні в умовах обстрілів та постійних повітряних тривог просто неможливо організувати тренувальний процес. Проєкт Olympic Dreams дав можливість зберегти спортивний колектив, що входить до української збірної з дзюдо, адже в спорті немає місця для паузи: якщо ти не тренуєшся хоча б тиждень – ти вже програв на міжнародних змаганнях”, – зазначив заслужений тренер України Карен Балаян.

Група спортсменів-дзюдоїстів з Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Донецька, Луганська наразі відновила свої тренування на узбережжі Кіпру, тримає спортивний фронт й продовжує готуватися та представляти честь України на міжнародних турнірах.

Фото БФ “Майбутнє – дітям”