Лютий 2023
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
12.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

10 лютого можуть увімкнути вуличне освітлення у Бучанській громаді

1 хвилина на читання

Завтра, на території Бучанської міської територіальної громади можливе увімкнення вуличного освітлення на один день. 

Про це повідомили у КП «Бучасервіс» і пояснили, з чим це пов’язано:

«За інформацією НЕК «Укренерго» по всій Україні нині діють змінені ліміти споживання. В кожній області країни в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для вимірювання фактичного споживання електроенергії в кожній області.

Відтак, 10 лютого 2023 року на території Бучанської міської територіальної громади можливе увімкнення вуличного освітлення на один день. 

Здійснення необхідних вимірів відбудеться згідно графіку:

  • 5:00-6:45
  • 17:25-23:00

Також просимо всіх споживачів, особливо промислові підприємства, в цей час не обмежувати споживання електроенергії, щоб електропостачальні компанії змогли виміряти реальний об’єм споживання в нашій громаді.

З першим снігом! (ФОТО)

Як буде проходити робота?

Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені. Енергетики будуть робити все можливе, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів.

Для чого потрібні виміри?

Завдяки цьому  НЕК «Укренерго» зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.»