Листопад 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
08.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Здорова громада: і вибір кожного, і створені умови (ФОТО)

У Бучі відбулася друга зустріч учасників проєкту «Лідерство у створенні здорової громади».

Сьогодні обговорювали та узгоджували візії здорової громади, а також, щоб підійти до створення стратегії для досягнення поставленої мети, розпочали з аналізу показників здоров’я людей для виявлення пріоритетних потреб.

І тут головна особливість – взаємопов’язано здоров’я окремих жителів громади і розвиток, успішність громади в цілому.

Свідоме ставлення до здоров’я окремої людини – це її гарне самопочуття, майже або повна відсутність тривожності, оптимізм, піднятий настрій і високий рівень енергії. На додаток поважне ставлення до свого здоров’я впливає на тривалість повноцінного життя.

Такі люди, сповненні енергією і бажанням жити, творити, вони гарно працюють, а відтак піднімають економіку.

Здається, це особистий вибір кожної людини вести здоровий спосіб життя чи ні. Та громада як раз і складається із кожного з нас. Тоді маємо здорову громаду: продуктивна праця, високий ВВП, творчість, привабливість для життя.

У той же час громада може зі своєї сторони впливати на вибір способу життя їх жителів, забезпечуючи різні сфери діяльності та послуг.

Зокрема підтримка спорту, якісне медичне обслуговування, гарна освіта, екологія, соціальна підтримка, громадське харчування. А також підняття економіки громади, щоб мешканці могли себе реалізувати як творчо так і на професійному рівні, мали роботу, дохід і можливість активно і якісно відпочивати.

Ці аспекти сьогодні розглядали учасники групи.

У Бучанській міській раді працювала робоча група громади з командою Харківської експертної групи підтримки медичної реформи. Проєкт здійснюється за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження».

Консультативну підтримку в роботі групи та реалізації ініціатив надаватимуть як національні, так і міжнародні експерти з Німеччини та США. Важливе партнерство у проєкті з Академією Сімейної Медицини України та ЕдКемп Україна.