Жовтень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
12.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Про Влада з Бучі, мама якого померла в окупації (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про долю маленького бучанця, який втратив маму під час окупації Бучі російськими військовими. Хлопчику впоратися зі стресом допомогли психологи. Він і зараз сумує за мамою, та вже “вміє” посміхатися.

«Фото шестирічного Влада біля могили його мами в Бучі стало всесвітньо відомим. Вихователька Марина Наумець померла під час російської окупації. Тоді її поховали просто у дворі будинку… – повідомила Олена Зеленська.

Зараз на обличчя Влада знову повернулася усмішка. Він так само сумує за мамою, але вже може говорити про пережите. Це стало можливим після місяця його перебування в таборі Gen.Camp від Gen.Ukrainian. Під мирним небом Іспанії фахівці цієї громадської ініціативи – психологи з України та Ізраїлю – буквально витягають українських дітей із воєнного стресу.

Коли авторка ідеї Оксана Лебєдєва ще влітку презентувала мені проєкт цього табору, я одразу погодилася взяти його під патронат. Бо повернути нашим дітям нормальне дитинство – це надважливе завдання.

Так, у більшості українських дітей після пережитого – посттравматичний стрес. Але хороше в тому, що діти можуть подолати його майже на 100% – звісно, за умови правильної терапії.

«Нам самим було складно повірити у стовідсоткове відновлення. Але тепер у нас зовсім немає сумнівів», – кажуть психологи після того, як через них пройшли десятки дітей із першої зміни табору. Після того, як почав усміхатися Влад.

Це дуже надихає. Бо саме за це вся країна й бореться – за стовідсоткове благополуччя кожного українця».