Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Польська делегація відвідала Бучу (ФОТО)

1 хвилина на читання

Представники Фонду Казимира Пуласького побували у місті й цікавилися, як бучанці пережили окупацію, скільки людей проживало в громаді до повномасштабного російського вторгнення і скільки зараз. Розпитували про чисельність руйнувань і яка вартість відновлення.

Заступники Бучанський міський голова Дмитро Чейчук та Михайлина Скорик-Шкарівська відповіли на всі питання й презентували програму «VDOMA KRASНCHE», яка реалізовується у рамках загальнодержавного Плану відновлення України.

«Хочемо об’єднати зусилля і підтримати Україну, –  наголосили польські колеги під час спілкування у Бучанській міській раді. – Нам особливо важливо бути в Бучі, бо вже знаємо про ті жахи, що тут відбулися під час окупації».

Екс-міністри закордонних справ Польщі та Литви – Яцек Чапутович та Лінас Лінкявічюс, депутат Сейму Республіки Польщі Павел Коваль, засновники Фонду Катерина та Збіґнєв Пісарські та його члени у Храмі Андрія Первозванного відвідали фотовиставку, що свідчить про злочини, вчинені російськими військовими у Бучі. Біля місця масового захоронення жертв російської агресії разом із настоятелем Храму отцем Андрієм помолилися за душі невинно вбитих.

Учасники делегації побували у модульному містечку на території школи № 3, у якому вже проживають 19 родин (понад 40 людей). Поруч ще 4 кемпінги готуються до відкриття, тож згодом там зможе розміститися 352 людини.

Нагадаємо, модульні містечка встановлюють у рамках українсько-польського проєкту із забезпечення тимчасовим житлом тих, хто його втратив у результаті бойових дій.

Дмитро Чейчук також розповів про школу № 3, у якій вчиться 1500 дітей. « «Докладаємо максимально зусиль, щоб з 1 вересня запустити роботу цього навчального закладу», – зазначив заступник міського голови.

Зараз крім відновлення освітнього закладу, який постраждав під час окупації міста рашистами, необхідно облаштувати укриття для учнів та жителів модульного містечка. У перші місяці повномасштабного вторгнення в укритті цього закладу проживало близько 450 осіб.