Липень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
12.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Спільно з Угорщиною розпочнуть будівництво у Синяку (ФОТО)

Цей амбітний проєкт передбачає будівництво медичної амбулаторії, ЦНАПу та поштового відділення у старостаті.

Під час робочого візиту у Бучу заступник міністра – Парламентський державний секретар, Уповноважений Міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Левенте Мадяр обговорив із Бучанським міським головою Анатолієм Федоруком перехід до етапу реалізації спільного проєкту у Синяку.

Місяць тому між Київською обласною  військовою адміністрацією, Угорською екуменічною службою допомоги та Бучанською  громадою було підписано меморандум про партнерство та співпрацю.

«Дружні стосунки з угорськими партнерами діяли у мирний час, а у час випробувань вони переростають у конкретні справи: напрацьовано план дій Урядом Угорщини щодо допомоги Бучі у період відбудови. Варто при цьому зазначити, що це, скоріше за все, буде перший реалізований проект з усіх напрацювань», – розповів Анатолій Федорук.

Мер Бучі зазначив, що не має жодних сумнівів, що він невдовзі стартує, адже у наших партнерів є намір робити все швидко.

«Хто допомагає швидко – допомагає двічі, – зазначив під час зустрічі Левенте Мадяр девіз, яким вони керуються. І додав: – Це не просто жест, а і прояв симпатії угорського народу».

Старт робіт буде прикладом і своєрідним сигналом для реалізації  планів, що розробляються у співпраці з іншими європейськими муніципалітетами.

«У перспективі може розглядатися питання будівництва у Ворзелі культурного Центру Угорщини у центрі України, аби була можливість у жителів громади відчувати душу і серце дружнього народу. Але це вже буде наступним кроком співпраці після перемоги», – запропонував Анатолій Петрович.

Після перемовин члени делегації побували на території Храму Світого Апостола Андрія Первозванного, ознайомилися з історією життя Бучі в окупації, побачили з фотографій звірства, які чинили рашисти з мирними жителями. Також побачили кладовище розстріляних автомобілів – ще один доказ злочинів російських військових.