Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
23.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Юристи з Ради Європи: є рішення європейського суду, та винні не покарані (ФОТО)

Делегація комітету з юридичних питань і прав людини Парламентської асамблеї Ради Європи відвідала Бучу, щоб особисто дізнатися на місці подій про злочини, які вчинила російська армія відносно мирного населення.

– За кожен злочин винні мають нести покарання, – зазначив заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

Настоятель Храму Святого Апостола Андрія Первозванного отець Андрій розповів про страшні події у період окупації, про вбивства, катування, зґвалтування.

Одна зі страшних історій – про співака хору Храму. Він з родиною був серед без вісті зниклих. Нещодавно у кварталі, де вони мали перебувати, знайшли тіла вбитих і спалених людей. Зараз проводиться ДНК експертиза, яка можливо допоможе дізнатися про долю чоловіка із чудовим голосом.

Учасники делегації вшанували пам’ять жертв рашизму біля місця масового захоронення вбитих.

Згодом представники Ради Європи, коли цікавилися причиною такого звірства військових рф, зазначили, що є сотні рішень європейського суду про засудження злочинів російських солдат у чеченській війні. Та жоден з винних досі не притягнутий до відповідальності.

Це одна із причин, чому військові дозволили собі вбивати і гвалтувати мирних жителів. А ще представники комітету додали:

«Вони відчули що ви – українці – інші. Частина ненависті солдат рф до українців тому, що ви відмовилися бути такими, як вони. Ви вибрали свободу і демократію».