Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Майя Санду: “Треба зупинити війну” (ФОТО)

1 хвилина на читання

Президент Республіки Молдова Майя Санду сказала такі слова після відвідвідин у Бучі місця, де було масове поховання громадян, вбитих рашистами.

У Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного у Бучі Бучанський міський голова Анатолій Федорук розповів про події, що сталися у місті під час повномасштабного втордення армії рф в Україну. Фотографії міжнародного агенства Ройтерс стали своєрідним доказом жахів, що сталися у місті: умисних вбивст цивільного населення. Анатолій Петрович наголосив:

Для нас важливо, щоб розслідування злочинів, які вчиняли російські військові у Бучі, були доведені до військового трибуналу.

Пані Майя Санду побажала сил, щоб витримати випробування – війну, миру в Україні, а також притягнути до відповідальності всіх винних у злочинах. Вона підкреслила, що немає причин, які б виправдали воєнні злочини.

Анатолій Федорук запевнив, що ми віримо у спільну перемогу. Адже це війна не лише України.

“На долю України випала важка місія. Та це буде наша спільна перемога, бо українці боронять східні кордони Європи. Ми вистоїмо,об’єднавши зусилля світу, – наголосив на важливості міжнародної підтримки Анатолій Федорук. – Дякуємо, що жителі громади отримали можливість перебувати у безпечному місці.

Президент Республіки Молдова запевнила у підтримці країни. Вони приймають українських біженців, надають гуманітарну допомогу. А також пані Майя запевнила, що буде наголошувати партнерам у необхідності надання Україні військової і гуманітарної допомоги.

“Немає смертей, які можна виправдати. Треба зупинити війну. Це світова проблема, економічна і політична криза»,- заявила у Бучі Мая Санду

Нагадаємо, нещодавно Україна і Молдова набули статусів кандидатів у ЄС.