Червень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Співпраця Бучі з Бергиш-Гладбах = спільне відновлення Бучанської громади (ФОТО)

1 хвилина на читання

Робочі групи з двох міст-побратимів – українського і німецького – напрацюють єдиний механізм для надання допомоги Бучанській громаді.

Зустріч в онлайн-форматі Бучанського міського голови Анатолія Федорука та бурмістра Frank Stein (Німеччина) розпочалася із важливого повідомлення: вчора на засіданні міської ради було ухвалено рішення про побратимські стосунки та співробітництво.

Про плани на відновлення

Під час розмови Анатолій Федорук розповів про плани з відновлення кожного населеного пункта громади після окупації, руйнацію понад 4 тисяч об’єктів, проведення обстежень та отримання експертних висновків. Після цього отримуємо нові виклики, як із будинком по Водопровідній, який не підлягає відновленню і буде знесений. При цьому через брак коштів державні програми з відновлення призупинилися.

Йшлося про реалізацію українсько-польського проєкту щодо забезпечення тимчасовим житлом, який потребує розширення: кількість тих родин, що втратили житло зростає. Та й зимові виклики варто врахувати, тому розглядається можливість розселення родин у санаторних закладах Ворзеля.

Досягнуто домовленості

Обидві сторони дійшли згоди про те, що важливо сконцентруватися на конкретних проєктах, робити спільні кроки. Досягнуто домовленості про приїзд німецьких фахівців, які на місці вивчать проблемні питання.

Сьогодні у німецькому муніципалітеті запланована зустріч із представниками бізнес-кіл, які готові долучитися до відновлення Бучі.

Уже наприкінці червня чи на початку липня делегація прибуде у Бучу, аби спільно напрацювати практичні кроки з відновлення.

– Реалізація великих проєктів – це питання майбутнього, а співпраця на рівні муніципалітетів – це ті конкретні кроки, результати яких можемо бачити вже завтра, – зауважив Анатолій Федорук.