Січень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
20.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Які обстеження зору можна пройти в Бучанському консультативно-діагностичному центрі

1 хвилина на читання

Яке сучасне обладнання використовується для обстеження зору розповідає лікар-офтальмолог Бучанського КДЦ Карпин-Стукал Мар’яна Богданівна.


“В нашому КДЦ комп’ютерна перевірка зору відбувається на сучасному діагностичному устаткуванні, яке відповідає світовим стандартам діагностики та лікування органів зору.
Обстеження дозволяє проводити виключно точні виміри для постановки правильного діагнозу та обирати оптимальні методи лікування.”


Лікарі володіють знаннями та практичним досвідом у діагностиці, лікуванні та профілактиці очних захворювань.

Використання сучасного професійного офтальмологічного обладнання та новітніх методик лікування дозволяють виявляти широкий спектр захворювання очей.

БІОМІКРОСКОПІЯ – огляд передніх відділів ока за допомогою щілинної лампи.

Щілинна лампа – прилад, який дозволяє отримати світловий пучок певної форми – у вигляді вузької щілини, яку можна направити горизонтально, вертикально або косо, і фокусувати на досліджуваних ділянках ока.
Цей бінокулярний стереоскопічний мікроскоп дає збільшення від 6 до 40 крат, що допомагає лікарю роздивитись найдрібніші зміни в структурах і тканинах ока.
Сьогодні щілинні лампи визнані одними з найбільш важливих інструментів офтальмолога.
Вони дозволяють проводити максимально ретельні обстеження і точно діагностувати стан переднього відділу ока: повіки, кон`юнктива, рогівка, райдужна оболонка, зіниця і частина кришталика.

Процедура обстеження за допомогою цього пристрою називається біомікроскопія.

У результаті біомікроскопії можна виявити судинні порушення ока, помутніння, знайти дрібні сторонні предмети, наприклад, скляний пил.
Такий метод обстеження очей безконтактний і абсолютно безболісний.
Якщо використовувати додаткові оптичні засоби (лінзи), то з допомогою щілинної лампи можна заглянути і в кут передньої камери і роздивитись більш глибокі відділи очного яблука, наприклад, скловидне тіло і очне дно.

Без біомікроскопії на даному рівні розвитку офтальмології просто неможливо грамотно встановити діагноз та підібрати правильне лікування.