Грудень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Нові українські фільми на свята для всієї родини

3 хвилини на читання

«В. О. Святого Миколая», «Тільки Диво», «Мій дідусь – Дід Мороз», «Пригоди S Миколая», «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке», «Справжній Санта» – дивіться добірку нових українських фільмів для святкового настрою і казкової атмосфери.

Зимові свята є чудовим періодом для того, щоб повірити в дива, як дорослим, так і дітлахам. Холодні вечори занурюють нас у перегляд кінофільмів в затишному колі близьких та рідних, зберігаючи теплу атмосферу та позитивні новорічні емоції.

В. О. Святого Миколая

Про фільм: Музична сімейна стрічка «В. О. Святого Миколая» режисерів Галини Лишак та Богдана Кривеня — це історія про стосунки батька та його невгамовної доньки, які напередодні свята Миколая потрапляють в одну несподівану історію та шукають щастя одне в одному.

Сюжет: За тиждень до свята святого Миколая, Миколай пише заяву про відпустку за станом здоров’я. Усі подарунки для чемних дітей готові, окрім одного: 9-ти річна дівчинка Юстя не написала йому листа зі своїми побажаннями. То ж у зв’язку зі своїм лікарняним і тим, що жодна дитина не може залишитися без подарунка, св. Миколай покладає свої обов’язки на батька дівчинки.

Де подивитись: З 16 грудня 2021 року дивіться в усіх інотеатрах країни.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Мій дідусь – дід мороз

Про фільм: Новорічна сімейна комедія «Мій дідусь – Дід Мороз» – це режисерський дебют Сергія Шляхтюка. Добрий, веселий, сімейний фільм, який занурить глядача у новорічну атмосферу, поверне віру у дива.

Сюжет: Розповідає про хлопчика Максима, який дуже чекає повернення свого тата і напередодні нового року загадує заповітне бажання: «щоб тато повернувся і встиг до свята». Але, він розуміє що бажання не проста, це не машинка або планшет. Тому він вирішує поїхати до Києва щоб знайти там Діда Мороза, який зі слів його мами доводиться Максиму рідним дідусем. Через це, хлопчик відправляється у ризиковану подорож в пошуках свого дідуся.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Тільки Диво

Про фільм: Зимова фентезійна стрічка режисерки Олени Каретник, яка вчить турбуватися про батьків та вірити в дива.

Сюжет: Події фільму розгортаються напередодні свята Святого Миколая. Це історія юнака Северина та його сестри Аніки, які задля порятунку хворого батька, долають низку випробувань та потрапляють у вир пригод. Під дією різдвяного дива головні герої не лише долають труднощі, а й знаходять справжнє кохання та будують міцну дружбу.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Пригоди S Миколая

Про фільм: Сімейна комедія «Пригоди S Миколая» режисера Семена Горова – з найсильнішою людиною планети Василем Вірастюком у головній ролі – розповідає про пригоди другокласника Артема та його сестри-підлітка у карпатському селі напередодні Дня Святого Миколая.

Сюжет: Це історія про маленького хлопчика Артема, який разом із батьками переїхав з міста у невеличке карпатське село. Наближаються свята і, як і всі діти, Артем чекає на Святого Миколая. Але ж зовсім не такого! Якось перед ним з’являється Миколай власною персоною, приязно спілкується, та виявляється, що ніякий це не Святий, а звичайнісінький злодій! Артем та його друзі проявлять усю свою сміливість, винахідливість та спритність, аби вивести лиходія на чисту воду. Адже дива неодмінно мають траплятися у свято!

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке

Про фільм: «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» режисера Михайла Кострова – це фільм для всієї родини про рай і пекло, добро і зло, про козаків та нечисту силу. В основі стрічки лежить книжка “Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги й козацький рід” найвідомішого казкаря України Сашка Лірника.

Сюжет: Фільм відправляє глядача у часи відважних козаків із Запорозької Січі. Їхні подвиги давно не дають спокою підступному Чорту, і він вирішує укласти парі зі Святим Петром. Якщо йому вдасться підкорити і утримати до Різдва найбільш хороброго козака Семена, він зможе знищити весь козацький рід. Але Семен так просто не здається, а чари Чорта на нього зовсім не діють.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Казка старого мельника

Про фільм: Фільм-фентезі «Казка старого мельника» режисера Олександра Ітигілова, в основі якої – історія кохання та український фольклор, знятий за однойменною книгою Сергія Ухачевського. З Ірмою Вітовською, Адою Роговцевою, Остапом Ступкою та багатьма іншими відомими українськими акторами.

Сюжет: Вечір, діти збираються навколо вогнища, старий мельник починає розповідати їм казку. В його казці бурсак Миколка вирушає до пана Адама, щоб навчити грамоті його доньку Христинку. Та на шляху до маєтку Миколка дізнається, що селище захопили нечисті сили, вовкулаки та повітрулі, а сам пан Адам знаходиться у полоні. Миколка та Христинка вирішують звільнити в’язнів і землю від нечисті, але для цього їм доведеться пройти крізь багато випробувань, одне з яких може виявитися їм не під силу.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Казка про гроші

Про фільм: Сюжет стрічки «Казка про гроші» режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко заснований на повісті «Йом-Кіпур, або Судний день» Володимира Короленка.

Сюжет: Сільський парубок Левко успадковує млин свого дядька, який за загадкових обставин утопився в озері. Одного разу волею долі Левко стає свідком містичного дивного зникнення місцевого єврея Янкеля після чого привласнює його шинок. Кажуть, що Янкеля за надмірну скнарність у Йом-Кіпур забрав чорт Хапун. Але через рік він повертається, кажучи, що дійсно втік від нечистої сили. В цей час Левко, вже багатий і знатний чоловік, повністю втрачає голову від цих дзвінких монет. Він хоче ще, й іще, й іще. Коли він геть втрачає здатність до співчуття, дружби та кохання, нечиста сила добирається і до нього. Врятуватися Левко може тільки якщо зрозуміє свої помилки.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Віктор робот

Про фільм: Українську анімаційну стрічку «Віктор_Робот» Анатолія Лавренішина – про дружбу земної дівчинки Віки та робота Віктора – озвучили зіркові українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова.

Сюжет: Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом з помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки. Так починаються захопливі пригоди двох друзів.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Трубач

Про фільм: У дитячому фільмі-мюзиклі «Трубач» режисера Анатолія Матешко – про талановитого юного музиканта – знялися Ірма Вітовська, Римма Зюбіна, Олексій Горбунов і Володимир Горянський. А також більше 300 дітей – учасників 10 музичних і танцювальних колективів.

Сюжет: Юний музикант Коля найбільше в житті мріє про дві речі: завоювати серце красуні Лізи й стати солістом оркестру. Перше місце в міському музичному конкурсі виконає відразу дві мрії, але через підступи конкурентів перемогти не так і просто. Тут усе як у дорослих – кохання, інтриги, заздрість, і добро, яке перемагає зло.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Справжній Санта

Про фільм: Новорічна комедія режисера Маркіяна Мірошниченка з Богданом Бенюком, солісткою гурту «Пара Нормальних» Анною Добриднєвою та іншими відомими акторами в головних ролях. Як зазначають творці фільму, чарівна казка, яка принесе новорічний настрій та подарує віру у дива, складається з 5 новел, що є новим форматом для українського кінематографу.

Сюжет: До новорічних свят залишаються лічені дні. В домівках пахне різдвяною випічкою, весело мерехтять гірлянди, а іскриста ялинка таємничо обіцяє виконання усіх бажань. Проте чи справдяться вони, якщо Санта вирішить піти у відставку?

У переплетенні новел «Справжній Санта» новорічний чарівник сам перестає вірити у дива, бо обтяжені побутом та занурені у роботу люди зовсім забувають про свято. Він звертається до серйозних заходів та продає свій костюм простому хлопцю, який вже давно втратив відчуття «передноворічної магії». Залишивши свою посаду чарівника, Санта позбавляє людей не лише святкового настрою, а й снігу, який міг би цьому сприяти. Але всупереч його думкам про безнадійність сучасного покоління люди помічають зміни і стають творцями справжнього новорічного дива самостійно…

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Підбірка редакції порталу “Нове українське кіно” !