Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Цікаві уроки для дітвори від подружжя Прокопчук-Микитюк (ФОТО, ВІДЕО)

1 хвилина на читання

У Бучі з’явився науковий простір для дітей «Newton», де проводять багато цікавих занять з різних наук для діток 7-12 років.

Жителі Бучанської громади та і країни вже чули про Євгена Прокопчука – учасника 25-ї антарктичної експедиції, і його дружину Марію Микитюк – екологиню, волонтерку, засновницю громадська організація «Крила птаха» і вуличної бібліотеки у Бучі. І це саме їх донечка отримала листа з Англії, як переможниця конкурсу.

Ця енергійна родина вигадала ще одну новацію – заснувала «Newton».

«Заняття з хімії, географії, фізики, астрономії, інженерії, адаптованих для дітей,  – розповідає засновник Євген Прокопчук, – і пояснюється мовою, яка для дітей буде зрозумілою. Всі лекції доповнюються практичними заняттями. Також дітки мають можливість робити щось своїми руками на уроках, таким чином більше розуміють поданий матеріал».

Журналісти БучаNEWS побували на одному з уроків, тож на власні очі побачили, як, здавалось би шкільні уроки перетворюються на захоплюючі заняття, на яких дітвора отримує нові теоретичні і практичні знання.

На інтерактивній лекції на тему «Ентомологія» Євген Прокопчук розповів про різновиди комах, їх будову, звички тощо. Дітвора із цікавістю слухала і долучалася до обговорення. Тим паче допитливим малюкам крім картинок і відео на комп’ютері ще надали можливість спостерігати за діями справжньої комахи у акваріумі. А мікроскоп і лупа стали у пригоді для більш детального огляду членистоногих тварин.

Потім перейшли до практики: майстрування будиночку із сухих комишів для корисних комах.

Марія Микитюк відповідає за напрямок екології. Розповідає, що часто проводить з дітками виїзні лекції.

«Екологічний напрямок зараз у світі в тренді, тому діти приходять вже зацікавлені в певних екологічних темах, які ми розвиваємо, дискутуємо, робимо  так само практичні завдання. Найцікавіше, звичайно, виїзні лекції, коли ми прямо в лісі із натурального матеріалу робимо будиночки для їжаків для зимового сну. Діти, спостерігаючи за навколишнім середовищем, здобувають справжні живі практичні знання», – зазначає Марія.

Одне заняття триває близько години, вартість – 200 грн. Можна придбати абонемент на місяць: 1200 грн – 8 занять.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини