Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
04.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Мегаподія на ДП “Антонов” – відновлення авіаційної галузі (ВІДЕО)

1 хвилина на читання

На державному підприємстві «АНТОНОВ», яке  вперше за історію незалежної України отримало замовлення на створення трьох українських літаків для армії, завершено складання фюзеляжу першого літака Ан-178-100Р. Тепер маємо підтвердження, що від слів перейшли до дії, і вітчизняний автопром відроджується!

У мега важливій події взяв участь і Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Нагадаємо, наприкінці минулого року між Бучанською міською радою та ДП «АНТОНОВ» був підписаний меморандум щодо співпраці. Уже спільно напрацьовано ряд важливих проектів, реалізація яких триватиме у наступні роки.

У заході з нагоди викочування фюзеляжу зі стапеля взяли участь: Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв, Командувач ПС ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов, представники інших міністерств, відомств України, підприємств-партнерів за програмою Ан-178.

«Сьогодні важливий для всіх нас день. Не пройшло й п’яти місяців з того дня, як в цьому цеху, за сприяння та в присутності Президента України, був підписаний контракт з Міністерством оборони на побудову трьох літаків Ан-178. А зараз ми присутні на події, яка підтверджує, що «АНТОНОВ» працює, живе і буде жити!», — наголосив у вступній промові керівник ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков.

Наразі в агрегатних цехах підприємства триває виготовлення крила, хвостового оперення, елементів систем і деталей, які згодом знадобляться для кінцевого складання планера першого Ан-178. Цей етап планується завершити до кінця поточного року.

Водночас розпочато виробництво деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на постачання матеріалів і комплектувальних виробів з українськими та іноземними партнерами.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини