Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
06.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Питання ветеранів АТО/ООС обговорили на важливій зустрічі

1 хвилина на читання

Київська обласна рада, Координаційна Рада учасників АТО/ООС та волонтерів, КП “Центр допомоги учасникам АТО/ООС” при КОР зініціювали спілкування з головами територіальних громад Київської області.

На зустрічі розглянули багато ветеранських питань:
  • налагодження взаємодії між органами місцевого самоврядування і ветеранською спільнотою. Для чого вирішили створити координаційні ради учасників АТО/ООС при всіх ОТГ, що дасть змогу об’єднати ветеранську спільноту у вирішенні загальних, громадських і соціальних проблем. Входження ветеранів у виконавчі комітети та представлення і відстоювання інтересів ветеранів у всіх органах влади і допомога у вирішенні проблем.
  • Соціальні проблеми ветеранів, запровадження програм соціальної допомоги учасникам АТО/ООС, родинам загиблих, працевлаштування ветеранів, якісне медичне забезпечення, житлові та земельні питання.
  • Допомога у відкритті та роботі малого ветеранського бізнесу.
  • Проблеми лікування алко-, наркозалежності в лікувальних закладах.
  • Пільгове пасажирське перевезення.
  • Всебічна підтримка, допомога та вшанування родин загиблих. Встановлення на могилах загиблих, померлих воїнів АТО/ООС флагштоки з національним прапором.
  • Питання національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді. Запровадження в ОТГ програм з НПВ, ВПВ та залучення до розробки і виконання цих програм ветеранів.
  • Допомога в організації територіальної оборони та самооборони ОТГ, відпрацювання та проведення планів та заходів, залучивши фахівців та ветеранів до навчання боронити Україну.

Погоджено через деякий час провести на такому ж рівні зустріч з обговорення суто ветеранських проблем і шляхів їх вирішення.

Нагадаємо у Бучі на останньому засіданні Ради учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих Бучанської громади підняли дуже важливі аспекти