Грудень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
29.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Меморандум між Бучанською радою та ДП “Антонов” підписано

1 хвилина на читання

Сьогодні у конференц-залі «Зелена Буча» Бучанський міський голова Анатолій Федорук і виконуючий обов’язки генерального директора державного підприємства “Антонов” Сергій Бичков підписали угоду про співпрацю щодо виконання техніко-економічної оцінки створення транспортно-логістичного центру.

– Це економічний магніт, який буде поштовхом до майбутнього сталого розвитку, – прокоментував Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Проєкт є амбітний, цілковитий до реалізації, з короткостроковою перспективою – за п’ять років маємо багато реалізувати. Такі завдання ставить перед нами життя. В умовах економічного спаду ми маємо знайти ті механізми і рішення, що дадуть можливість наповнювати бюджети і вирішувати соціальні програми, яких потребують наші громадяни.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Мова йде про реалізацію проєкту, який буде знаходитисяна 70% у межах  Бучанської громади, і передбачає собою створення території пріоритетного розвитку

  • – індустріальний парк «Мироцьке»
  • – Вантажний хаб на базі авіапідприємства,
  • – медичний кластер на базі;
  • – ІТ- кластер
  • – науково-освітній кластер
  • – багатофункціональний кластер із олімпійських видів спорту.

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський презентував концепцію,  розповів про плани на розвиток транспортної логістики (нагадаємо, меморандум щодо цього з Укравтодором був підписаний влітку 2020 року), місцевої економіки та соціальної інфраструктури. Він зазначив, що під час реалізації проєкту буде створено близько 87 тисяч робочих місць.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін зазначив, що Бучанська ОТГ є піонером Київщини з  розвитку території.  Вона однією з перших в області зробила практичні кроки до створення інноваційного медичного кластеру «Біоактивні речовини та фармацевтика для здоров’я людей».

Сторони домовились виконати спільно техніко-економічну оцінку та визначити можливість та доцільність створення транспортно-логістичного центру на окремих територіях Бучанської міської об’єднаної територіальної громади з використанням транспортних можливостей міжнародного вантажного аеропорту «Київ-Антонов».

Як зазначив Анатолій Федорук, маємо підтримку центральної і регіональної влади та зацікавленість бізнесу, який вже розуміє, що це не черговий проєкт, а територія пріоритетного розвитку, яка має перспективу перерости у вільну економічну зону й стане якорем для економічного розвитку держави.

Watch this video on YouTube.
Бучанські новини

Голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко підкреслив, що цей проєкт має всі перспективи до реалізації, адже місцева влада підходить із розуміння проблематики кожного жителя громади, із розумінням процесу і без жодного політичного забарвлення.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань регіонального устрою Іван Лукерія розвитку наголосив:

– Саме такі проєкти стають точками росту в цілому у державі, розвиток якої починається із таких активних громад. Де є лідер та ініціатива – там є і підтримка. Тому створення індустріального парку стане точкою росту регіональної економіки за підтримки міністерства.

Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України  зауважив, що всі добрі наміри приречені на успіх, якщо є команда, бажання, стратегія, партнери.

В історичній події також взяли участь голова Київської обласної ради Олександр Скляров, голова підкомітету ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін, керівники КОДА, депутати Київської облради і Бучанської міської ради, старости населених пунктів ОТГ.