Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

День народження барона Мюнхгаузена – сьогодні

1 хвилина на читання

Таку цікаву новину повідомили у Публічній бібліотеці Бучанської територіальної громади. Фахівці розповіли, що саме 11 травня вважається днем народження одного з найвідоміших літературних персонажів – барона Мюнхгаузена, героя знаменитої книги німецького письменника Рудольфа Еріха Распе.

Неймовірні геніальні історії

  Книга про надзвичайні пригоди  Мюнгхаузена,  фантазера та мрійника,  людини гострого розуму та веселої вдачі,  що розповідав неймовірні історії для того,  щоб розвеселити своїх друзів.

  Погодьтеся, навряд чи кому ще вдасться підпалити порох іскрами з очей чи забратися по стеблу боба на Місяць! А хто не пам’ятає його історію про політ на ядрі чи про дерево на рогах оленя, яке виросло з вишневої кісточки?!

  Незважаючи на всю неймовірність, ми в них віримо. Як вірив в них і сам барон Мюнхаузен, “найправдивіша людина на землі”!

 Очевидно, що образ геніального вигадника буде дивувати, смішити та захоплювати ще не одне століття і не одне покоління читачів.

А персонаж – реальний

Всі ми, від малого до великого, знаємо про пригоди знаменитого барона Мюнхгаузена і що цей герой настільки ж реальний, як ми з вами. Він дійсно існував, і пригощав вдячних слухачів своїми неймовірно «правдивими» історіями.  Німецький барон, розповіді  якого про самого себе, перетворили його в літературний персонаж.

Публічна бібліотека Бучанської міської об’єднаної територіальної громади – це справжня скарбниця знань, мудрості, літератури на будь-який смак.