Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

9 травня – День Перемоги, відзначали у кожному куточку громади (ФОТО)

1 хвилина на читання

День Перемоги – цей день у роки Другої світової війни чекали з трепетом серця і наближали ціною свого життя. Наші славні діди-прадіди, бабусі й прабабусі воювали на фронті із фашистськими загарбниками, партизанили у окупованій місцевості, забезпечували армію бойовим арсеналом і продуктами у тилу. А згодом, після 9 травня 1945 року відбудовували зруйновану країну, щоб ми, їх нащадки, могли жити у мирі і злагоді, у комфорті і радості, у незалежній вільній країні.

Сьогодні урочисті заходи відбулися на Алеї Слави, біля пам’ятників Невідомому Солдату, біля меморіалів, присвячених загиблим у Другій світовій війні. Жителі Бучанської громади прийшли віддати шану ветеранам і тим, хто не повернувся з поля бою чи загинув згодом від отриманих ран.

– Людська пам’ять не зітре події і імена переможців, – наголосив у своєму виступі Бучанський міський голова Анатолій Федорук. – Кожна родина втратила синів і дочок, батьків і матерів, а тому наше завдання і прийдешніх поколінь навіки зберегти пам’ять і писати власну історію. Бо вже не згадують у Росії про втрати 8 мільйонів українців, які були поряд у одному окопі. Ми робимо висновки  і дякуємо ветеранам, які онукам і синам передали обов’язок боронити та захищати родину і країну.

Також до присутніх звернувся голова Бучанської міської організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій, майор запасу Олександр Щербак, який підкреслив, що в умовах сучасності, коли наші хлопці знову вимушені взятися за зброю аби захистити рідну державу, ми із розумінням бажаємо миру і злагоди, щоб закінчилася клята війна і наші хлопці повернулися додому живі і здорові.

У хвилині мовчання жителі громади схили голови і згадали кожного, чиї імена вписані на граніті меморіалу. І поклали квіти на знак шани і любові.

Роки минають та ми пам’ятаємо, якою ціною дісталася перемога над нацизмом. Кожна родина має свою історію, а громада – пам’ятає кожного.