Травень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
26.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Вшанували Героїв на Алеї Слави (ФОТО)

1 хвилина на читання

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, який присвяченій пам’яті жертв Другої світової війни, Бучанська громада зібралася на Алеї Слави, де спочивають вічним сном Герої сьогоденні. Адже згадуючи страшну війну 1939-1945 років, не можливо не загадати воїнів, які знову, як їх діди-прадіди, змушені взятися за зброю, аби захистити свободу і незалежність рідної країни.

І найбільша шана – Героям, які не повернулися із поля бою, власним життям захистили Україну від загарбника.

Бучанський міський голова Анатолій Федорук зазначив, що ми пам’ятаємо про подвиги наших дідів і прадідів і ця пам’ять робить нас сильнішими.

Його заступник Сергій Шепетько відзначив:

– Ми шануємо всіх Героїв нашої громади, які віддали своє життя за захист нашої України. У боротьбі з нацизмом загинули понад 14 млн українців, які втратили життя на фронтах, в полоні, померли від голоду, в окупації… Зараз у державі знову точаться бойові дії. Тому наші мужні воїни, справжні патріоти захищають громаду, воюють на Сході країни. Впевнений, що ми з честю пройдемо цей шлях до перемоги.

Військовий комісар Володимир Кондратенко зазначив, що сьогодні навіть природа плаче:

– Ветерани війни на Сході сьогодні роблять нашу історію. Низько вклоняюсь перед матерями Героїв, які віддали своє життя за крану. До поки ми пам’ятаємо всіх загиблих, доти вони залишаються живі.

Голова ради учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих Бучанської МТГ  Віталій Баранов у своєму слові сказав:

– Сьогодні ми також в стані війни. Наш девіз «Ніколи знову», а у агресора – «Можемо повторити». Наша шана тим, хто боронить Україну, дає змогу нам збиратися тут, розмовляти українською мовою, бути вільними і незалежними, Слава тим, хто не повернувся з поля бою.

За загиблими воїнами справив панахиду настоятель Храму Святого Апостола Андрія Первозванного протиєрей отець Андрій. Потім присутні поклали квіти до могил загиблих.

Слава Україні!

Героям Слава!

Нагадаємо, На останньому засіданні Ради учасників АТО/ООС та членів сімей загиблих Бучанської громади підняли дуже важливі аспекти, про що можна почитати у матеріалі.