Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Варвара Назіна: спортивна гордість нашої громади

1 хвилина на читання

Варварі шість років. Утім вона вже успішна акробатка. За три роки тренувань маленька дівчинка із села Мироцького встигла стати чотириразовою чемпіонкою України, чемпіонкою міста Києва і Київської області, міста Харкова та Харківської області. Вона отримала багато грамот, нагород і медалей.

В інтерв’ю «БН» маленька спортсменка та її мама Ірина розповіли, як готуються до змагань, про що мріють та поділилися секретами виховання справжніх чемпіонів.

Історія Варвари, як акробатки, почалася із зовсім  юного віку. Тоді дівчинку вперше привели в спортивний зал. Спочатку ніхто із родини Назіних не планував, щоб дитина професійно займалась цим видом спорту. Просто мама хотіла, щоб Варя ходила на заняття у вільний час, так як не відвідувала дитячий садочок. Тоді вона також почала займатися бальними танцями, але ці тренування не так подобались дівчинці, і вона обрала акробатику.

Наразі маленька спортсменка вчиться у першому класі Мироцької школи, навчання дівчинці дається легко, і вона добре його поєднує зі спортом.

А тренується вона на професійному рівні: тричі на тиждень у загальній групі з акробатики, двічі на тиждень – хореографія, і ще двічі – індивідуальні заняття.

Цей вид спорту визнаний Міністерством молоді та спорту України, тому  двічі на рік Варя відвідує спортивні збори на базі олімпійського резерву в Кончі-Заспі, на яких присутні багато професійних спортсменів, таких як Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Ангелина Кисла та інші, – розповідає Ірина. –Тренування поруч з професіоналами мають велике значення, тому що дочка бере приклад з них і показує ще кращі результати.

Акробатика  – технічно складний вид спорту. Щоб вийти на високий рівень, юнакам і дівчатам доводиться долати багато перешкод. Ірина розповідає, що для досягнення результату потрібен особливий характер та сила волі. А ще треба дійсно любити те, чим займаєшся.

– Я ніколи не чула від Варі, що вона не піде  на тренування. Все навпаки, донька  хоче більше часу проводити в залі.

Багато залежить і від тренерів, з якими займається спортсмен, і з ними неабияк пощастило Варварі. Тренер зі спортивних танців дівчини Вікторія Філіппова – майстер спорту, чемпіонка світу з аеробної гімнастики, була тренером двох сезонів проєкту «Танці з зірками». Акробатикою займається з Варею чемпіон України та Франції зі спортивної гімнастики, член чоловічої збірної України (2015 -2020 роки) Роман Шкляренко.

Вільного часу Варвара має небагато. Тому звичні для багатьох дітей щоденні ігри з однолітками – це не про неї. Щоправда сама дівчинка впевнена: іншого життя вона не бажає. Варвара ладна  день і ніч проводити в спортивному залі.

У кожного є свої захоплення. Мені подобається акробатика, я люблю перемагати, подорожувати Україною та мрію поїхати за кордон. Без спорту багатьох речей не було б у моєму житті. З однолітками я часто спілкуюся в школі. Цього вистачає, — розповідає Варвара.

Про майбутнє мама дівчинки говорить дещо обережно. Вона розуміє, що трохи зарано казати, ким стане Варвара, коли виросте, але кидати цю справу спортсменка наразі не збирається.

2020 рік для дівчинки виявився важким, як і для будь-якої іншої дитини, але Варвара не залишала тренувань, тому що вдома має все необхідне для підтримання фізичної форми. Зі своєю старшою сестрою дівчинка ще й  займається у спортивному залі.

– Ірино, розкажіть, як виховати впевнену в собі дитину, яка іде до своєї мети?

– Любіть свою дитину! Незалежно від усього. Будь-яку: спортивну, не спортивну, веселу, сумну, повненьку чи худеньку. Просто любіть і підтримуйте завжди. Дослухайтесь до її думок та побажань. Спілкуйтеся з нею. І саме тоді в дитини буде бажання досягати вершин.