Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
03.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Важливе про етапи вакцинації від COVID-19 в Україні

1 хвилина на читання

Лікарі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги розповіли про етапи вакцинації від COVID-19 в Україні:

Етапи вакцинації

  • 1 етап: Вакцинація людей із надвисоким ризиком інфікування та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби COVID-19, а також тих, чия робота критично важлива в умовах пандемії.

Зокрема вакцину отримають медичні працівники та персонал закладів охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19. На першому етапі вакцинацію будуть проводити мобільні бригади з імунізації.

  • 2 етап: Вакцинація медичних працівників та персоналу, які працюють у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим. Також вакцину отримають мешканці будинків догляду за літніми людьми та персонал цих закладів.

На другому етапі можна буде вакцинуватися через мережу первинної медичної допомоги та мобільних бригад з імунізації

  • 3 етап: Вакцинація людей із високим ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19, а також тих, хто підтримує безпеку та життєдіяльність держави, наприклад, працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України, військовослужбовців Збройних сил України тощо.

На третьому етапі можна буде вакцинуватися через мережу первинної медичної допомоги та мобільних бригад з імунізації

  • 4 етап: Вакцинація людей із підвищеним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 та тих, хто підтримує безпеку та життєдіяльність держави, а також громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. На цьому етапі ще будуть вакциновані, зокрема, працівники місць обмеження волі та/або слідчих ізоляторів та люди, які відбувають покарання.

Вакцинуватимуть через мережу первинної медичної допомоги та мобільними бригадами з імунізації

  • 5 етап: Вакцинація решти дорослого населення України. У разі наявності достатньої кількості вакцини може відбуватися водночас з попередніми етапами.