Лютий 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
07.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Ворзельська амбулаторія – чекаємо 25 лютого

1 хвилина на читання

Саме 25.02.21 відбудеться чергова сесія Ірпінської міської ради, на якій мають розглянути питання щодо передачі Ворзельської амбулаторії до комунальної власності Бучанської міської ради.

Про це повідомив Бучанський міський голова Анатолій Федорук після робочої зустрічі з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним.

– Ми зійшлися на тому, що кожне порушене питання потребує індивідуального підходу і практичного рішення, – зазначив Анатолій Петрович. – Так, в результаті діалогу було досягнуто домовленості, що 25 лютого на черговій сесії Ірпінської міської ради буде ухвалено позитивне рішення щодо передачі Ворзельської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини та нежитлових приміщень колишнього «Навчально-курсового комбінату» за адресою місто Буча, вул. Яблунська, 129.

Розвиток подій

Передували цьому досить бурхливв події. Нагадаємо, ми вже інформували читача, що після наказу директора КНП «Ірпінський міський центр первинної допомоги» Ірпінської міської ради А.Левківського щодо переїзду медзакладу до села Михайлівка-Рубежівка працівники амбулаторії Ворзеля написали колективне звернення до директора КНП «ІМЦПД», а також особисті заяви про звільнення з 1 лютого 2021 року. Головний лікар Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Джам запевнила, що з наступного дня, 2 лютого, всі працівники Ворзельської амбулаторії будуть прийняті до Бучанського центру ПМСД.

Крім того, на сесії Бучанської міської ради депутати підтримали рішення створити Ворзельську амбулаторію загальної практики сімейної медицини у складі Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

У відповідь на таку реакцію як працівників амбулаторії, так і жителів Ворзеля, які написали колективне звернення з вимогою залишити медзаклад у селищі (лише за два дні звернення підписала майже тисяча ворзелян), керівник Ірпінської первинки скасував наказ про переведення до Михайлівки-Рубежівки.

Згодом виявилося, що директор КНП «Ірпінський міський центр первинної допомоги» не визнає наявність заяв працівників Ворзельської амбулаторії про звільнення. Хоча завідувач відділу кадрів центру на зустрічі з колективом амбулаторії зазначала, що заяви начебто написані неправильно. За поясненням самого пана Левківського, кожен співробітник має писати заяву особисто і безпосередньо в кабінеті самого директора.

Працівники амбулаторії із заявами про звільнення (не всі, адже заклад має працювати, але присутні представляли думку всього колективу) разом із депутатами Бучанської міської ради Валентиною Хрокало і Ларисою Матюшенко, яка також очолює профільний відділ у БМР, приїхали до пана Левківського. Але оскільки на прийом була записана лише завідувачка амбулаторії, всім довелося кілька годин чекати, допоки спільна зустріч відбулася.

Згодом до присутніх приєдналися депутати БМР Лариса Федорук, Людмила Риженко і Оксана Джам, яка очолює Бучанську первинку, а також депутат Ірпінської міської ради Михайлина Скорик-Шкарівська та голова профільного депутатського комітету Ірпінської міської ради.

Результати зустрічі

Працівникам амбулаторії їхні заяви не підписали. За поясненням директора Ірпінської первинки, з метою їх переведення (без звільнення) у Бучанський заклад, але після того, як буде рішення депутатів Ірпінської міської ради щодо передачі будівлі амбулаторії Бучанській міській територіальній громаді.

Бучанських депутатів запросили бути присутніми на засіданні профільної комісії Ірпінської міської ради, щоб разом розглянути питання щодо передачі Ворзельської амбулаторії Бучанській громаді.

Наступного дня бучанські депутати були присутні на засіданні профільної комісії Ірпінської міської ради.

А згодом відбулася зустріч мерів Ірпеня та Бучі, домовленості якої ми вам повідомили на початку матеріалу.

Працівникам недоплатили
Як розпоіли працівники Ворзельської амбулаторії, за минулий місяць вони отримали суттєво меншу

заробітну плату. Як пояснив пан Левківський, це сталося з вини… завідувачки амбулаторії, вона не надала їм документ про преміювання своїх співробітників.