Листопад 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
28.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

ФК «Буча-Квартал» Олександр Вільчинський: «Футбол – титанічна командна робота…»

1 хвилина на читання

Футбол! Це не просто гра, це цілий світ! Важко знайти гру, яка може зрівнятися за своєю популярністю з футболом. Ним захоплюються всі: малюки в дитячих садках, школярі різного віку в залах освітніх закладів, на стадіонах, у дворах, у спеціальних секціях і…, звичайно, дорослі, хоч і досить зайняті.

Футбольні змагання в Бучанській громаді відбуваються, як справжні свята: до них готуються, їх яскраво проводять, а потім всі гуртом нагороджують переможців.

Сьогодні ми поспілкувались з керівником футбольного клубу «Буча-Квартал» Олександром Вільчинським, який у 2014 році об’єднав однодумців у футбольний клуб.

– Усі дорослі досягнення починаються в дитинстві,– каже Олександр. – Ідея створення була пов’язана з тим, що ще із самого малечку в нас у дворі всі грали у футбол, згодом під час навчання в школі я займався у футбольній секції і грав за ФК «Авангард». Разом з командою брав участь у багатьох турнірах Вінницької області, звідки родом. Можливо, саме тому, переїхавши жити в Бучу, в мене з’явилось бажання створити футбольний клуб.

У травні 2014 року Олександр з другом хотів приєднатися до недільного футболу на стадіоні ЮТЕМ, але вони не змогли потрапити в команду, тому що на спортивному полі одночасно перебувало близько 30-ти любителів ранкового футболу.

–Згодом  невеликим колективом ми почали збиратись о 8-й ранку на невеличкому стадіоні у Ворзелі. Поступово, крок за кроком, рік за роком все переросло у великий, потужний колектив, який налічує 40 гравців, більшість з яких проживає в ЖК «Буча-Квартал».

Олександр є керівником команди і розповів нам, що має підтримку однодумців. Капітана команди Віктора Дєктярьова, якого гравці називають спортивним директором команди за самовіддачу і бажання до перемоги, Олега Масника та Романа Гарасюту, які займаються тренерською роботою в колективі. І, звичайно, кістяк команди: Андрій Алькема, Андрій Борисенко, Дмитро Басалкевич, Андрій Волошенко, брати Вадим та Степан Воробйови, Вадим Криворучко, Віталій Зубенко, Василь Грицаюк, Олександр Ніколенко, Андрій Нечипоренко, Сергій Шубчик, Денис Махов, Олексій Романюк, Володимир Журбей, брати Віталій та Валентин Кляшторні, голкіпери – Анатолій Статілко, Павло Гурін, Владислав Сидорчук.

–Коли у Бучанського міського голови Анатолія Федорука з’явилась ідея започаткувати Чемпіонат Бучанської об’єднаної територіальної громади з футболу серед аматорів, ми взяли у ньому участь і незмінно граємо всі роки його існування. Торік, до речі,стали срібними призерами.

Олександр розповідає, що йому подобається бути організатором, а аматорський футбол для нього – це вид спорту, який об’єднує людей різних професій.

–До прикладу, в команді «Буча – Квартал» грають юристи, прокурор, податківці, анестезіолог, моряк, підприємці, науковці, викладачі. В складі команди чотири кандидати наук. Такий собі ефект синергії.

– Що зараз додає аргументів найбільше, змушує працювати та прагнути до нових вершин?

– Завжди мотивує любов до спорту та здорового способу життя. Футбольний колектив є базою для відпочинку та досягнення успіху. Кожен гравець вносить в команду якусь свою особливу частку, свій «пазл», який її структурує і дає змогу досягати цілей.

Олександр розповідає, що футбол для гравців – титанічна командна  робота для досягнення спільного результату, це найбільше «драйвить» спортсменів.

–А найголовніше і саме цінне в нашій команді – це самовідданні  люди, які живуть футболом. НАШ колектив –  наше спільне надбання. Не випадково кажуть: «Якщо у вас зіркова команда – ви на вершині, якщо у вас команда зірок – вам кінець».

– Про що Ви мрієте?

– Ми хочемо розвиватися, проводити час у колі друзів і досягати нових висот і, звісно, бути «Зірковою командою».

– Які слова зазвичай говорите команді у роздягальні, перед виходом на матч?

– Особливих слів вже не потрібно. Виходити і грати за будь-яких обставин. Кожен знає, що від його роботи на полі залежить результат команди. Всі працюють на результат і отримують задоволення від гри.

Олександр завершує нашу розмову особливими словами – словами вдячності  сім’ям кожного учасника колективу за підтримку і можливість займатися улюбленим видом спорту.

А ми сподіваємося, що в майбутньому у футбольного клубу перемог буде ще більше. Ми дуже вдячні Олександру за цю відверту розмову!