Жовтень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
02.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

На Алеї Слави Бучі вшанували пам’ять Героїв – захисників

З нагоди Дня захисника України бучанці вшанували пам’ять бійців, які загинули за незалежність та суверенітет держави.

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань, відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.

Саме у цей день з 2014 року відзначається День захисника України. Свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників територіальної цілісності України.

Сьогодні на Алею Слави Героїв АТО/ООС прийшли родини загиблих, представники органів місцевого самоврядування, бойові побратими, військовослужбовці, місцеві жителі аби вклонитися сучасним українським Героям.

Від імені Бучанського міського голови Анатолія Федорука його перший заступник Тарас Шаправський звернувся до присутніх:

Це свято завжди буде з присмаком гіркоти, але водночас це є торжество незламного українського духу. До поки українська земля народжує і ростить таких захисників, до того часу у нас буде незалежна, суверенна українська держава, – наголосив Тарас Олександрович. – Ми вшановуємо синів нашої громади, які ціною власного життя зберегли нам мирне небо. Я хочу, щоб ми кожного дня пам’ятали, якою ціною нам дається незалежність. Вклонимося родинам, які не дочекалися своїх синів та доньок, чоловіків і дружин, братів і сестер, підтримаємо дітей, які осиротіли. Помолимося, щоб наша громада більше не втрачала синів і доньок на східних рубежах нашої країни.

Всі присутні схилили голови у хвилині мовчання за загиблими героями, помолились за спокій душ і за солдат, завдяки яким ми живемо на мирній території та поклали квіти до меморіалу пам’яті.

Це свято всіх, хто любить Україну. Свято тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до оборони Вітчизни від агресорів та окупантів.

Вічна пам’ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну!