Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
25.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Гарна фігура – рекомендації лікаря Марочко

1 хвилина на читання

Сьогодні в нас дуже корисна та інформативна розповідь від лікаря спортивної медицини, лікувальної фізкультури та реабілітації Станіслава Марочко. Це справжній професіонал та майстер своєї справи, відомий в Україні та за її межами спортсмен. Адже має надзвичайні досягнення та успіхи в спорті і не тільки.

Станіслав Анатолійович Чемпіон та рекордсмен Європи з пауерліфтингу 2011 WPC (Прага, Чехія). Віце-чемпіон світу по пауерліфтингу 2012 WPC (Лас-Вегас, США). Чемпіон світу (жим штанги лежачи) 2013 WPC (Прага, Чехія). Був тренером з фізичної підготовки в Баскетбольному Клубі «Донецьк» та входив до складу тренерського штабу баскетбольної команди. Окрім того, лікар Марочко має 15 років практичної діяльності в сфері фітнесу та професійного спорту, провідний методист мережі клубів «SportLife». Автор  адаптованих семінарів з раціонального харчування для тренерів фітнесу. Проводить тренінги та семінари (більше 700 з раціонального харчування) та читає лекції.  Багато хто може впізнати в Станіславі учасника реаліті-шоу «Наречена для тата 3», де він розкрився, як справжній мужній лицар для своєї обраниці та водночас романтичний та ніжний чоловік…

Журналісти “БН” познайомилися зі Станіславом Анатолійовичем, розповіли про нашу прекрасну громаду та її чудових жителів, що люблять спорт і активно ним займаються, через що Бучу і славлять спортивним містом.

Бучанська громада молодіє з кожним роком – затишне містечко приваблює молоді сім’ї з дітьми своєю красою та комфортом. Саме тому “БН” запитали у лікаря Марочко про головні особливості правильного харчування вагітних жінок. Маємо надію, що ця інформація стане в нагоді, нашим чудовим молодим матусям і, можливо, й татусям. 

– Головна проблема молодих мам у надлишковій вазі. У чому вона полягає? Дуже часто вони набирають її під час вагітності, – розповідає Станіслав Анатолійович. – Насправді, під час вагітності в перші два триместри варто стежити за харчуванням та їсти малими порціями. Споживати треба лише якісну їжу – білки й жири. Ні в якому разі не зловживати вуглеводами та продуктами, що їх містять – це цукор, мука і крохмаль. Основний ріст плоду відбувається в третьому семестрі. І якщо майбутня матуся, за норми 8-12 кілограмів, набрала більшу вагу, то позбутися зайвих кілограмів у майбутньому буде складно.

Лікар попередив, що кожна людина по-своєму унікальна і кожен має власні особливості організму, що впливають на ті чи інші процеси. Однак загальні правила, під час грудного вигодовування малюка все-таки існують.

– Важливо знати, що при грудному вигодовуванні не дозволяються дієти. Однак з цукром та крохмалем ті самі правила, що і при вагітності. Потрібно розуміти, що треба звести до мінімуму вживання харчів, які містять у своєму складі ці вуглеводи. Тим паче, що ніякої поживної цінності для молока та відповідно дитини вони не мають. Мама малюка повинна пам’ятати, що при грудному вигодовуванні не можна намагатися скинути зайву вагу. Дозволяється, якщо є можливість, збільшити фізичну активність. У багатьох матусь болить спина. Тому можна робити вправи для тазостегнових суглобів, попереку. Якщо їх регулярно виконувати, то спина не турбуватиме.

Після закінчення грудного вигодовування жінка може розпочинати боротьбу із зайвими кілограмами.

– Насправді 80% успіху залежить від правильного збалансованого харчування, яке складається індивідуально для кожної людини, залежно від особливостей її організму. Я до цього питання підходжу дуже ретельно та особисто складаю необхідне меню для кожного пацієнта. Однак кожен охочий може встановити спеціальну програму спалення калорій, ввести туди свої дані, поставити мету – зниження ваги і не лінуватися зважуватися та притримуватися рекомендованого калоражу. Ну і, звичайно, після налагодження правильного харчування варто займатися в спортом. Бажано під наглядом тренера. Однак, якщо не має такої можливості, можна тренуватися вдома чи на стадіоні – виконувати вільні вправи (присідання та випади).

Дуже дякуємо лікарю Марочко за корисні поради!