Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
24.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Цілюще джерело монастиря Казанської ікони в урочищі Кип’яче

1 хвилина на читання

Україна має багато місць, слава про які шириться далеко за межі країни.

В це велике свято Петра і Павла “Бучанські новини” хочуть розповісти про куточок святої землі, та не з чуток повідати про свої відчуття та емоції від чудодійного джерела, відвідавши яке, ви відновите власні сили, наберетеся енергії та наснаги…

Кип’ячевский чоловічий монастир Казанської ікони Божої Матері – це обитель, розташована в урочищі Кип`яче, недалеко від селища Чоповичі, Житомирській області. Відомий далеко за межами Житомирщини через джерело з цілющою водою, яке з’явилося на місці, де знайшли ікону Божої Матері. Саме урочище отримало таку назву завдяки споконвічним переказам про воду, яка била з такою силою, що збоку здавалося, наче вона кипить.

Щоб скупатися в озері, де б’є ключ з цілющою водою, вам потрібно лише з вірою у серці пройтися лісовою стежкою, через місточок до святої водойми.

Біля озера є дві невеличкі будівлі, зроблені з деревини, де всі бажаючі скупатися мають переодягнутися у довгі сорочки. Один будиночок для чоловіків, інший для жінок.

Перед тим, як входити до святого джерела треба помолитися на очищення. Після благодатного омивання необхідно промовити другу молитву, дякуючи за отримані сили та здоров’я.

Відповідні молитви представлені біля входу в воду, то ж вам нічого не потрібно робити, тільки прочитати заповітні рядки й віддатися на волю святої води, яка до слова, надзвичайно холодна, можна сказати крижана, навіть при самій спекотній погоді.

Після очищення не можна ходити у мокрому одязі, слід переодягнутися, а сорочку, в якій омивалися треба вдома просушити та зберігати, як оберіг від всіх хвороб. Прати її не слід. А якщо занедужаєте, то одягніть вбрання та відчуйте, як ваші сили повертаються…

Біля озера з джерелом є невеличка церква, в якій проходить служба. Як тільки переступите поріг, ви одразу зрозумієте всю силу святого місця, бо намолені молитвами служителів церкви образи святих, немов живі, будуть дивитися на вас з усіх ікон святого храму…



З-під церви ключами б’ють джерела, вода яких дарує силу та здоров’я. Кожен охочий може набрати святої води скільки забажає й пити її насичуючи святою силою не тільки тіло, а й душу та серце. Адже без віри у Бога вода та місце не принесуть благословенного зцілення…



Поряд з чоловічим розбудовується жіночий монастир Казанської ікони, який потопає в пахощах квітучих троянд та неймовірної кількості різнобарвних квітів та запашних трав.



Місцеві монахині власноруч випікають запашну випічку та виготовляють натуральну молочну продукцію з використанням молока власних корів.

В монастирях представлена освячена продукція у вигляді оберегів: ікон, прикрас, книг, рушників та інших церковних атрибутів, які кожен бажаючий може придбати на власний смак.


Це ж стосується молочних та хлібних продуктових виробів.

Хочеться сказати, що це справді Божественне місце. Виходячи з монастиря ви можете відчути, що ноги вас не слухаються, сильно хочеться спати й стан такий, немов уві сні. Однак уже на слідуючий день, прокинувшись вранці, ви відчуєте себе неймовірно добре й легко, думок негативних, як і не було, хочеться жити та радіти життю…

Цілюще джерело монастиря Казанської ікони в урочищі Кипяче