Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
11.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Фейкові листівки у Бучі – не реагуйте на провокації

1 хвилина на читання

У почтові скриньки громадян, а також у месенджерах, розповсюдили листівки від імені Бучанського міського голови та громадської організації «Я-Бучанець» про те, що кожен бучанець з 1 вересня отримає безкоштовно земельну ділянку у селах Бучанської ОТГ. Відразу повідомляємо – листівки фейкові.

Восени – вибори. Нажаль, не всі чесно ведуть виборчу компанію. Тож варто уважно відноситися до будь-якої інформації й перевіряти її у офіційних джерелах. У даному випадку – на офіційному сайті або на сторінках у соцмережах Бучанської міської ради.

Офіційне роз’яснення щодо події пресслужби Бучанської міської ради:

Є в Бучі народна прикмета: почали вкидати різні листівки з нісенітницями у скриньки та збурювати мешканців міста в Viber-групах і соціальних мережах – чекай виборів.

На жаль, замість конкуренції ідей та планів розвитку громади, передвиборча кампанія в Україні традиційно є точкою найвищого політичного протистояння, посилення розбрату, де всі можливі засоби боротьби вважаються доречними й допустимими.

Маємо офіційно заявити: в Бучанській об’єднаній територіальній громаді ніхто не планував і не планує масово роздавати землі – ні з 1 липня, ні з 30 серпня, ні з 1 вересня. Це не просто не відповідає дійсності, а й незаконно та абсурдно.

Адміністративно-територіальна реформа, яка нині завершується, жодним чином не змінює порядок надання земель у приватну власність. Як і раніше, кожен з вас може отримувати земельні ділянки за загально відомими процедурами, відповідно до законів України та правил, передбачених у вашому селищі, селі чи місті Буча.

Те саме стосується і ринку землі: як відомо, землі в населених пунктах України вже давно вільно купуються і продаються. Зокрема, і на аукціонах, які системно впроваджує Бучанська міська рада для прозорості цього процесу.

Ми разом прожили і протистояли не одному інформаційному цунамі. Вистояли і стали більш загартованими. Ми розуміємо, що до виборів буде ще не одна брудна атака: якщо опонентам немає чого про себе говорити виборцям, то вони використовують методи чорного піару.

Як діяти у такому випадку? Думати і аналізувати! А фейкові листівки найкраще одразу «переадресовувати» у смітник, бо саме там вони почуватимуть себе найдоречніше.