Липень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
16.04.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Чи буде дистанційне навчання з вересня – відповідь МОН

1 хвилина на читання

Запровадження дистанційного навчання у школах з вересня залежить винятково від епідемічної ситуації з коронавірусом, і нині остаточного рішення немає, заявила у коментарі  Фактам ICTV заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

– Після закінчення ЗНО 2020, десь із серпня, можна буде прогнозувати ситуацію на вересень, – наголосила вона.

Водночас Мандзій запевнила, що інструменти, напрацьовані вчителями під час карантину, вони зможуть використовувати, якщо буде така потреба.

Говорячи про те, чи могло онлайн-навчання суттєво вплинути на результати ЗНО, сказала, що ні, оскільки в тестах закладено матеріал, який вивчався протягом останніх 4 років.

– Нині важливо, щоб влітку відпочили і вчителі, і учні. А в серпні ми  готуватимемо рекомендації про роботу закладів освіти під час пандемії, – додала Мандзій.

Вона також назвала плюси та мінуси дистанційного навчання.

– Наш найбільший мінус, безперечно, це технічні можливості, але ми маємо певні надбання. Це цифровізація, розвиток цифрової компетентності вчителів, а також взаємодія та взаємопідтримка, – наголосила вона.

Мандзій пояснила, навівши приклад того, як школи поділилися своїми ноутбуками з вчителями та учнями.

– І ще один плюс – було дуже багато різних семінарів, вебінарів, вчителі ділилися досвідом. Мінус – це технічні можливості, – підсумувала заступник міністра.

У РНБО заявили, що восени українські школи можуть перейти на дистанційне навчання, оскільки очікується друга хвиля пандемії коронавірусу.

Водночас до вересня навчальні заклади необхідно підготувати технічно до переходу на такий формат роботи.