Березень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
05.05.2024

БУЧАНСЬКІ НОВИНИ

Ваш путівник у житті громади, друг і порадник на кожен день!

Дезінфекція автомобіля від вірусу: поради від компанія ŠKODA

1 хвилина на читання

Головний лікар автовиробника Яна Пармова розповіла, як поїздки зробити безпечнішими. Найголовніше правило – мінімізувати контакт з іншими. Однак, якщо їхати кудись потрібно, то краще це зробити наодинці.

“Ідеально було б взагалі нікуди не їхати. Якщо ж все таки це потрібно зробити – їдьте наодинці. Якщо є компаньйон, то потрібно переконатись, що в нього немає гострих симптомів респіраторного захворювання. Обов’язково використовуйте респіратор або маску для обличчя. Переконайтеся, що у вас є контактні дані всіх інших пасажирів, щоб ви могли їх відстежити, якщо виявите, що ви інфіковані”, – зазначила вона.

Автомобіль є свого роду мобільним ізолятором, який дозволяє мінімізувати контакти з іншими людьми. Однак він не є повністю безпечним. Тому перш за все потрібно звернути увагу на дезінфекцію поверхонь в автівці, до яких торкались під час поїздок.

Перш за все потрібно продезінфікувати кермо, ручку перемикання передач, ручне гальмо, дверні ручки, елементи інформаційно-розважальної системи, перемикачі на кермі, підлокітники, регулятори положення сидінь, зовнішні ручки дверей, кнопку багажного відділення. Ще більшу вагу ці рекомендації мають у випадку з водіями таксі.

Для дезінфекції радять використовувати 70-відсотковий спиртовий розчин або ізопропіловий спирт, що не заподіє шкоди основним поверхням автомобіля. Фактично, це те, що автовиробники і їх субпідрядники використовують для дезінфекції деталей.

Також потрібно пам’ятати, що спиртові розчини можуть пошкодити або знебарвити поверхні, тому терти занадто сильно не потрібно. Вже після такого розчину ще потрібна обробка засобами захисту шкіри.

В компанії попередили, що не потрібно використовувати перекис водню та ті засоби, що містять амоній для чистки сенсорних поверхонь.

При сумісних подорожах автівкою можна використовувати маску, але вона на 100% не гарантує захисту. Дуже добре, якщо про всяк випадок вона буде в автомобільній аптечці. Для справжньої захисту необхідні як мінімум респіратори класу FFP3.

Доктор Пармова також радить завжди ретельно провітрювати машину після чистки.